algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Hugo Chávez ha mort

21200

Hugo Chávez ha finat als 58 anys, després de lluitar contra un càncer.

JORGE SILVA

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha mort aquest dimarts a les 16.25 hores (21.55 hora de les Illes), als 58 anys d'edat, després de més d'un any i mig de lluita contra el càncer, segons ha anunciat en un discurs televisat el seu vicepresident i potencial successor, Nicolás Maduro.

«A les quatre i 25 de l'horabaixa d'avui, 5 de març, ha mort el comandant president Hugo Chávez Frías», ha dit Maduro, en transmetre a la població la «tràgica» notícia. Va morir després de «batallar durament amb la malaltia amb l'amor del poble, i amb la lleialtat més absoluta dels seus companys de lluita».

El Govern del país americà ha organitzat un «desplegament especial» de l'Exèrcit i de la Policia «per acompanyar i protegir» el poble i «garantir la pau». «El respecte i la pau han d'anar de la mà en aquest dolor immens d'aquesta tragèdia històrica que avui toca la nostra pàtria», ha asseverat Maduro.

El vicepresident ha demanat «canalitzar» el dolor «en pau, amb tranquil·litat», i ha cridat a la unitat.

«Siguem dignes hereus d'un home gegant, com va ser i com sempre serà en el record el comandant Chávez», ha dit Maduro, que ha emplaçat tots els ciutadans veneçolans a ser «vigilants de la pau».

A aquells «que mai no varen acompanyar el comandant», Maduro els ha demanat també que «respectin el dolor del poble» i els ha inclòs en la seva crida a la pau.

«Comandant, on estigueu, mil vegades gràcies per part d'aquest poble que vostè ha protegit», ha afegit Maduro, qui ha comparegut, visiblement emocionat, envoltat d'altres membres del Govern.

El designat per Chávez com el seu successor ha informat que «pròximament» es farà públic el calendari d'actes d'«homenatge pòstum» al president, si bé ha fet una primera crida a la població perquè surti als carrers del país a manifestar el seu «amor» per Chávez.

«Honor i glòria a Hugo Chávez», ha conclòs Maduro.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris