nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Enric Gonyalons és viu

Un vídeo confirma que el cooperant mallorquí i les altres dues companyes segrestades a Tindouf es troben bé

29088

El cooperant mallorquí (a l’esquerra), al costat de les seves companyes. Darrere, els segrestadors armats.

AFP.

Enric Gonyalons és viu. L'agència AFP assegurà ahir que havia tingut accés a un vídeo en què apareix el cooperant mallorquí segrestat el mes d'octubre passat als camps de refugiats sahrauís de Tindouf, al costat de l'espanyola Ainhoa Fernández i la italiana Rossella Urru. El vídeo, difós pels captors, és una prova de vida enviada a un mitjancer per negociar-ne l'alliberament.

En les imatges, que duren dos minuts i de les quals només se n'ha distribuït una fotografia, s'hi poden veure els tres ostatges, que es presenten breument en castellà i en italià sense fer cap petició concreta. Gonyalons, ferit durant l'assalt als campaments, té el peu esquerre embenat. Les dues cooperants porten una túnica blava i un mocador que els cobreix el cap. Darrere ells, s'hi pot veure un grup d'homes, de pell negra, armats i amb la cara coberta per turbants.

Les imatges van precedides pel nom de Moviment Unit per la Jihad a l'Àfrica Occidental, un grup fins ara desconegut que ha reivindicat l'autoria del segrest. Segons un comunicat difós dissabte per aquesta organització, es tracta d'una escissió d'Al Qaeda al Magreb Islàmic (AQMI). De fet, AQMI havia assegurat dies abans que no tenia res a veure amb la captura del mallorquí i les altres dues al·lotes.

El Govern, assabentat

El Govern espanyol confirmà anit que va rebre a final de la setmana passada el vídeo en què apareix Gonyalons i Fernández. L'Executiu es va posar en contacte amb els familiars dels joves per informar-los de la situació.

El Ministeri d'Afers Exteriors reiterà que cal mantenir "la prudència i la discreció"; alhora que assegurà que es manté el "contacte amb els països de la regió" per tal d'aconseguir la resolució final del segrest.

Enric Gonyalons, de 29 anys i que treballa per a l'ONG basca Mundubat, va ser segrestat al costat de les altres dues cooperants el passat dia 23 d'octubre als camps de refugiats de Rabuni, on es troba la seu administrativa del Govern de l'autoproclamada República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD). Els captors hi van arribar de nit, varen forçar l'entrada d'accés a les instal·lacions i varen capturar els cooperants. El grup fugí amb els ostatges en direcció a Mali. Des del primer moment, ja s'apuntà que Gonyalons hauria resultat ferit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris