algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Mario Monti presenta les primeres retallades contra la crisi

El primer ministre italià ha previst un sanejament valorat en 30.000 milions entre retalls i nous impostos

30844

Monti han renunciat al salari que li correspon pel seu càrrec.

STRINGER

El primer ministre italià, Mario Monti, ha presentat aquest diumenge el nou pla d'ajust, que inclou tant mesures d'austeritat com nous impostos per sumar un total d'uns 30.000 milions d'euros. A més, el paquet inclou elevar als 66 anys l'edat de jubilació d'homes i dones per a 2018. "Aquest paquet de mesures ha de salvar Itàlia. El poden cridar decret salva-Itàlia", ha afirmat Monti en roda de premsa després de la reunió d'urgència del Govern per aprovar el pla, que ha durat més de tres hores. En paraules de Monti, aquestes mesures "pretenen garantir l'equitat, el creixement i la consolidació de les nostres finances públiques". Amb elles, Itàlia "farà un gran pas endavant".

L'objectiu és la "distribució dels sacrificis amb equitat". "Volem que Itàlia se senti orgullosa, que els italians no se sentin burlats", ha postil·lat. El propi Monti ha anunciat que renuncia al salari que li correspon pel seu càrrec. El primer ministre ha destacat a més que la lluita contra l'evasió fiscal "és una prioritat del Govern", la qual cosa també implica que no es recorrerà a cap tipus d'amnistia fiscal.

A la roda de premsa també ha estat present la ministra de Treball i Política Social, que entre llàgrimes ha anunciat el final de les revisions de les pensions en funció de la inflació excepte per a les pensions més baixes, la qual cosa suposarà a la pràctica una reducció de la paga per a molts jubilats.

Fornero ha explicat que el principi fonamental és que els treballadors que es jubilin abans, rebran menys pensió. A més, ha concretat que l'edat de jubilació mínima serà de 66 anys per als homes i de 62 per a les dones, una xifra que se situarà igualment en els 66 anys per a dones el 2018. A partir de l'1 de gener de 2012 els treballadors hauran de tenir almenys 42 anys cotitzats per poder rebre una pensió de jubilació completa. Si la xifra és menor, es penalitzarà econòmicament. A més, hi haurà incentius per als treballadors que continuïn treballant fins als 70 anys.

Aquests retalls sumaran entre 12 i 13.000 milions d'euros, segons ha explicat el viceministre d'Economia, Vittorio Grilli, mentre que la resta fins als 30.000 milions es traurà de nous impostos. En concret, hi haurà un nou impost sobre la propietat que, segons el president de l'Associació de Municipis Italians, Graziano Delrio, suposarà entre 10 i 11.000 milions d'euros. El paquet aprovat aquest diumenge pel Consell de Ministres preveu un possible increment de dos punts en l'IVA a partir de setembre de 2012, a més de nous impostos sobre béns de luxe com iots o cotxes d'alt consum de gasolina.

El pla inclou una liberalització d'horaris comercials i flexibilització dels sectors farmacèutic i del transport per fomentar la competitivitat. Tanmateix, no inclou l'abaratiment de l'acomiadament previst.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Isaac, fa mes de 9 anys

Pobre home, no sap en quin brou l'han ficat. Passarà a la història per haver dut a la pràctica les mesures empobridores que li imposen des de la UE. Ara si que el Nord es farà més independentista que mai.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris