muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Merkel i Sarkozy es reuneixen per la unió fiscal de la UE

El pla que hauria d'estabilitzar la zona euro serà presentat als altres socis europeus al final de la setmana

La canceller alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy, es reuniran aquest dilluns a París tractar d'acordar les condicions de la unió fiscal en la que Merkel té dipositades totes les seves esperances per a l'estabilització de la zona euro. El document resultant serà presentat als altres socis europeus al final de la setmana.

Després d'una setmana en què els mercats han romàs en relativa calma gràcies a la intervenció del Banc Central Europeu (BCE), Merkel va comparèixer el divendres en el 'Bundestag' (el Parlament alemany) i va reafirmar el seu rebuig dels eurobons, i va advocar novament per la unió fiscal.

Una altra de les propostes de Merkel és habilitar el Tribunal de la UE amb seu a Luxemburg perquè pugui vetar pressuposts que no respectin els pretèrits i condicions de dèficit estipulats per a la zona euro. La canceller alemanya també ha defensat la imposició de sancions als incomplidors.

És en aquest punt on es concentren gran part de les divergències entre França i Alemanya, conductors de la locomotora europea durant els últims mesos d'apressant crisi del deute. París, de forma progressiva, ha anat virant cap a una actitud a favor dels eurobons, mentre que Berlín s'ha tancat encara més en banda en seu contra.

Els experts, segons el diari britànic 'The Guardian', es mostren escèptics davant d'aquestes "diferències tan grans en un moment com aquest" i sostenen que la resolució de la crisi dependrà, en gran part, de la ràpida implementació d'una unió fiscal sòlida, en el marc de "un gran pla" europeu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris