algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Saleh anuncia que dimitirà

El president del Iemen afirma que així ho farà, però diu que no deixarà el poder a les mans de l'oposició. El seu Govern matisa que només deixarà el poder després de les eleccions

El president del Iemen, Ali Abdallah al-Saleh, va dir ahir a una delegació de parlamentaris que dimitirà, com ho reclamen els manifestants al seu país, però que no deixarà el poder a les mans de l'oposició, informà un diputat present en la reunió.
La televisió iemenita va donar a conèixer les paraules de Saleh en aquest encontre, en el qual va assegurar que la seva renúncia es produirà "en els pròxims dies".

"Rebutj el poder i en els pròxims dies hi renunciaré, però no per lliurar-lo a l'oposició", va dir Saleh, segons la televisió pública iemenita. "Hi ha persones entre les que retenen ara el poder, ja sigui civils o militars, que el prendran. És impossible que ells sabotegin el país", va afegir Saleh. Per l'encara president iemenita, "el projecte de l'oposició és sabotejador", segons les seves declaracions difoses per la televisió.

Saleh va tornar per sorpresa al Iemen el 23 de setembre passat, després d'haver estat greument ferit en un atemptat contra el palau presidencial el mes de juny i tractat de les seves ferides a l'Aràbia Saudita. En tornar, el mandatari es comprometé de nou amb el traspàs pacífic del poder que figura en un pla del Consell de Cooperació del Golf (CCG).

Proposta de transcició

El viceministre d'Informació, Abdo al-Yanadi, matisà les manifestacions del president Saleh i explicà en declaracions a Al Jazira que únicament deixaria la presidència en el marc de l'esmentada proposta de transició del CCG i després que es duguin a terme les eleccions presidencials. La proposta del CCG recull expressament que Saleh dimitiria i cediria el poder al seu vicepresident com a passa prèvia perquè es realitzin els comicis. El portaveu del Congrés del Poble, el partit de Saleh, Tareq al-Shami, anuncià per part seva una reunió d'urgència de la cúpula de la formació per estudiar l'estratègia a seguir després de l'anunci de Saleh. Des de finals de gener passat, el Iemen viu una revolta popular que ha empitjorat durant les darreres setmanes amb la mort de més d'un centenar de persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris