muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

40 anys d'il·lusió

Disney World, situat a Orlando, celebra aquest mes el seu aniversari convertit en el parc d'atraccions més gran i més visitat del món

Disney World celebra aquest mes el 40è aniversari convertit en el parc d'atraccions més gran i més visitat del món. El complex, situat a Orlando, Florida, commemora aquest mes la inauguració, el 1971, de la seva primera instal·lació, Magic Kingdom (El castell de la Ventafocs), la qual està sent ampliada. Aquest és, juntament amb la recreació del món d'Avatar, el principal projecte actual de Walt Disney World.

Laura Spencer, gerent de Mitjans Socials de WDW, va recordar que el seu fundador, el dibuixant nord-americà Walt Disney (1901-1966), va morir sense la satisfacció de veure aquest parc en funcionament. La construcció del món màgic de Disney a Florida (ja el 1955 s'havia inaugurat a Califòrnia Disneyland) va començar l'any següent de la mort del pioner del cinema d'animació i fundador de la companyia que du el seu nom.

Disney World està considerat el complex de parcs temàtics més gran del món. Durant aquest temps, s'ha convertit en el més visitat del planeta i, encara que la companyia no divulga la xifra total de visitants, l'associació del gremi, Themed Entertainment Association (TEIA), calcula que prop de 17 milions de persones gaudiren de les seves instal·lacions el 2010. A més, la seva construcció va ser clau per a la història econòmica d'Orlando, ja que el parc, que té més de 50.000 treballadors, s'ha convertit en el principal ocupador del centre de Florida.

Turisme

L'arribada de Disney World va impulsar, així mateix, la concentració de molts altres parcs temàtics a l'àrea, com Universal Studios i Sea World, que han ajudat que l'aeroport d'aquesta localitat nord-americana sigui un dels més transitats del món.
Cada any visiten Orlando més de 47 milions de persones, dels quals 43,3 milions són nord-americans que, majoritàriament, elegeixen aquesta ciutat com a destinació de vacances. El turisme ocupa en aquest indret unes 240.000 persones, la qual cosa suposa la seva major font de creació de treball, i genera devers 23.300 milions d'euros a l'any, segons les dades facilitades per l'Oficina de Turisme local.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris