nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Trobats a Trípoli més de 50 morts civils executats

Els cossos estaven carbonitzats a l'interior d'una base militar gaddafista. El CNT reconeix que no disposen d'informació concreta sobre el parador de Gaddafi

Almenys 53 cossos carbonitzats han estat trobats en un magatzem a Trípoli amb indicis d'haver estat executats a principi d'aquesta setmana presumptament a les mans de les forces lleials al líder libi, Moammar al-Gaddafi, segons informà ahir la cadena de televisió britànica Sky News. Un resident explicà a la cadena que la majoria de les víctimes eren civils.

La macabra troballa tenia lloc després de la retirada de les tropes lleials al règim de Gaddafi, les quals suportaren ahir un bombardeig de l'OTAN i diverses hores de combats.

Foren veïns de la zona propera al magatzem els que descobriren els cossos, després que els rebels prenguessin el campament. Aquest indret allotjava les tropes d'elit de la Brigada 32, comandades per Khamis al-Gaddafi, un dels fills del coronel libi.

Tot apunta que la massacre va ser perpetrada dimarts, un cop els rebels varen haver entrat al complex presidencial de Bab al-Aziziya a la recerca del dictador libi, el parador del qual continua sent una incògnita.

En aquest sentit, el president del Consell Nacional de Transició (CNT) de Líbia, Mustafa Abdel Jalil, va dir ahir que els rebels libis no tenen indicis sobre on podria trobar-se Gaddafi. Així mateix, explicà que estudien la possibilitat de convidar policies procedents d'Estats àrabs i musulmans perquè puguin reforçar la seguretat del país.

D'altra banda, el CNT mostrà confiança a restablir aviat els serveis bàsics danyats en la guerra i en l'arribada a Trípoli de 32 vaixells amb abastaments de la coalició internacional de països amics, entre els quals l'Estat espanyol, per iniciar la distribució dels subministraments essencials.

El ministre interí Mahmoud Shaman, cap d'Informació del CNT, assegurà que ahir disposaven per a la distribució de 30.000 tones de carburant per pal·liar les necessitats immediates i esperaven més subministraments des dels vaixells fondejats davant la costa amb combustible, aigua, aliments i medicines.

A més del restabliment dels serveis bàsics, com ara aigua, electricitat i telecomunicacions, que han estat trobats en condicions millors de les que s'esperaven, les necessitats més urgents són acabar amb la inseguretat.

Així, el titular d'Informació assenyalà que en dos dies podrien repartir a la població el necessari per cuinar. També féu una crida als operaris de la refineria d'Al-Zauiya perquè tornassin als llocs de feina i reprenguessin les operacions del principal punt de subministrament de carburant de la capital.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris