cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

El Govern de Cameron planteja que la Policia imposi tocs de queda

Les forces de l'ordre podrien estar facultades, a més, per dispersar tots aquells que es trobin concentrats en el transcurs de desordres públics

33356

La Policia del Regne Unit podria veure's capacitats amb més poder per actuar contra la delinqüència.

SUZANNE PLUNKETT

La Policia britànica endurirà les seves tàctiques i podria imposar tocs de queda per evitar aldarulls de carrer com els de la setmana passada al Regne Unit, els culpables del qual hauran de netejar els danys que causaren.
Dos pesos pesants del Governdel premier britànic David Cameron, la titular d'Interior, Theresa May, i el viceprimer ministre, Nick Clegg, van revelar ahir noves mesures per evitar que es repeteixin disturbis com els ocorreguts entre els dies 6 i 10 d'agost, que han ocasionat 2.100 detencions, gairebé 1.700 d'elles a Londres, i més de mil processats.

Mentre que May se centrà en els nous poders i pautes que necessita la Policia per actuar amb més duresa que en els primers dies de la violència, Clegg parlà d'un "sistema de pagament" per als busca-raons, que obligarà alguns processats a donar la cara davant les seves víctimes i reparar els carrers destruïts vestits de taronja.
Tot plegat, amb l'objectiu que aquells que van saquejar botigues o van calar foc a edificis a Londres i a altres ciutats angleses entenguin que els seus actes van tenir "conseqüències humanes" i presentin als perjudicats les seves disculpes en persona, va dir el polític liberaldemòcrata.

En un to més autoritari, la ministra de l'Interior va assenyalar que la Policia necessita nous poders per endurir la seva resposta als altercats de carrer, sempre que actuï "dins la llei i amb sentit comú". Entre les noves mesures hi hauria la possibilitat que els agents puguin imposar tocs de queda a zones específiques i a menors, quan actualment la llei ho limita a individus de més de 16 anys, i que puguin dispersar concentrats durant els desordres públics. "Mentre continuem tolerant el tipus de comportament antisocial que succeeix cada dia per tot el país, continuarem tenint elevats índexs de delictes, falta de respecte per la propietat privada i menys
preu per la comunitat", indicà la titular d'Interior. La resposta implica una Policia més present als carrers i amb clares pautes de comportament per fer front als busca-raons, si bé es mostrà en contra de mètodes expeditius com pilotes de goma, canons d'aigua o porres.

May no troba en tot cas incompatible una major presència policial als carrers amb el fet que es dugui a terme una reducció estimada en el 20% dels pressuposts del cos, dins del pla de retallada de despeses públiques previst pel Govern. Segons la seva opinió, no importa tant el nombre d'agents com el fet que siguin "visibles" i estiguin "disponibles", ja que a l'actualitat sols el 12% són als carrers.

La Policia es defensa

Després de rebre en dies recents les crítiques del Govern conservador per la seva actuació als disturbis, la Policia al·legà ahir que van ser "espontanis" i no existia cap indici que poguessin succeir. "El que vam veure, una cosa que és fonamentalment diferent segons pens, és que van ser (aldarulls) espontanis i no organitzats", apuntà davant un comitè parlamentari Hugh Orde, president de l'Associació d'Agents de la Policia. Orde és un dels aspirants al lloc de comissari cap d'Scotland Yard, vacant des de la dimissió del seu anterior responsable, Paul Stephenson, a mitjan juliol. En aquest sentit, May deixà clar que la Policia Metropolitana de Londres serà dirigida per un britànic, amb la qual cosa es veta el "súperpolicía" nord-americà Bill Bratton, excomissari de Nova York i actual assessor del Govern en bandes de carrer.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Hi ha gent que no vol entendre el concepte de cultura, tots els estrangers del tercer món són incompatibles amb la cultura occidental.
O sigui els estrangers de països equatorials i tropicals que
estan a una situació anterior a la edad del neolític.
També inclouen els mahometans i jueus que són cultures
incompatibles amb la cultura occidental.
Els mahometans o els jueus tenen una valors diferents, si en tenen,
an els valor de la cultura occidental.

Valoració:-1menosmas
Per Scaramouche, fa mes de 9 anys

A la Gran Bretanya TOTS són estrangers o descendents d'estrangers, tots són immigrats o tenen avantpassats immigrats.

Valoració:0menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

El problema ès degut an el multiculturalisme.
Han de repatriat a tots els estrangers procedents del tercer món.

Valoració:0menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

Les mesures també afectaran Magaluf? O el vandalisme sols es persegueix a la Gran Bretanya i el que fan fora del territori els súbdits britànics no té importància?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris