nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Una seixantena de morts a l'Iraq en diversos atacs

L'onada d'atemptats deixa 62 víctimes i 251 ferits en diferents punts del país. No es vivia cap jornada igual des del març

32848

Els policies Iraquians inspeccionen els danys després de l'atemptat registrat a Kirkuk.

KHALIL AL-A'NEI

L'Iraq va viure ahir la jornada més sagnant de les darreres setmanes i una de les més violentes de l'any, amb una onada d'atemptats que ha causat almanco 62 víctimes mortals i 251 ferits en diferents punts del país.
L'atac més greu va tenir lloc en un mercat popular de la ciutat de Kut, al sud-est de Bagdad, on un artefacte explosiu i un cotxe bomba esclataren de manera consecutiva i causaren la mort de 34 persones, informaren fonts del Ministeri de l'Interior de l'Iraq. A més, 65 iraquians, inclosos dones i al·lots, resultaren ferits a conseqüència de les explosions, que també feren malbé les botigues pròximes.

L'Iraq no vivia cap jornada de violència semblant des del 29 de març passat, quan 65 persones pel cap baix perderen la vida durant l'assalt d'un grup armat a la seu del Govern provincial de Salahedin, situada a la ciutat de Tikrit, al nord-oest de la capital. A diferència dels esdeveniments del març, en què les víctimes finaren en un únic atac, el país s'ha vist sacsejat aquesta vegada per més d'una desena d'accions criminals en diversos indrets. Així, a la província de Diyala, al nord-est de Bagdad, 13 persones moriren i 33 resultaren ferides en una cadena d'atacs que va tenir lloc en diferents poblacions.

L'atemptat més sagnant

L'atemptat més sagnant en aquesta conflictiva província de població mixta va tenir lloc a la zona de Beni Saad, 20 quilòmetres al sud de Baquba, la capital de Diyala, amb l'esclat d'un cotxe bomba conduït per un suïcida que causà vuit víctimes mortals i 21 ferits. A més, quatre soldats iraquians perderen la vida en un lloc de control de l'Exèrcit a prop d'un camp de futbol al nord-est de Baquba pels tirs efectuats des d'un microbús, que després fugí, per homes armats.

Al sud de la capital, un total de nou policies moriren i 99 persones patiren ferides en tres atacs a les localitats de Nayaf i de Kerbala, considerades santuaris per als xiïtes, que obligaren a les autoritats de la regió a decretar el toc de queda. D'aquesta manera, a Nayaf, un cotxe bomba esclatà a prop d'una comissaria del centre de la població i causà la mort a sis membres de les forces de seguretat, ferides a 58 més i danys als edificis pròxims al lloc de la detonació.

Un segon cotxe bomba va esclatar molt a prop del lloc on es cometé el primer atemptat i va ferir 7 persones més.
A la zona d'Al-Hindiya, a l'est de la ciutat de Kerbala, l'explosió d'un vehicle al costat d'un edifici de la Policia va deixar tres morts i 41 ferits. En una altra sèrie d'accions terroristes, aquesta vegada a Kirkuk (nord), tres persones perderen la vida i 37 més requeriren atenció per la detonació d'una moto bomba i d'un cotxe bomba. A banda d'haver estat el dia més sagnant que ha viscut l'Iraq durant les darreres setmanes, la violència no s'atura en aquest estat asiàtic i també aquests dies s'han perpetrat atemptats en diferents ciutats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris