nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Els disturbis s'estenen a Liverpool, Bristol i Birmingham

Grups de desconeguts s'enfronten al carrer amb els antiavalots en el tercer dia des que va començar la violència a Londres

33526

Un incendi ha destruït un magatzem de la firma d'electrònica japonesa Sony.

LUKE MACGREGOR

Els aldarulls a Anglaterra semblen estar lluny de ser sufocats, i per contra s'extenen a altres ciutats en el tercer dia d'enfrontaments entre individus sense identificar i la Policia. Grups de violents han calat foc a diversos vehicles a Liverpool (nord-oest d'Anglaterra), segons informa la Policia de la ciutat britànica. A més s'han produït altres danys materials, com saqueigs, en el que suposa una nova extensió de l'onada de violència que ja afecta barris de Londres, Manchester i de Birmingham.

Algunes hores abans s'havien registrat altercats als barris londinencs d'Ealing (oest) i Camden (nord), fins ara en calma. A més els joves encaputxats estarien calant foc a edificis de Croydon, al sud de la capital, i Clapham, on s'han produït saqueigs contra botigues i caixers. En aquest últim barri hi ha un establiment que ha estat objecte d'un incendi.

Cruesa a Bristol
Uns disturbis especialment violents s'han produït als carrers de Bristol, ciutat del sud-est d'Anglaterra. Desenes de policies antidisturbis van perseguir un grup d'atacants que llançaven pedres i ampolles i provocaven incendis als carrers del barri de St Pauls, informa el portal Bristol24-7.

Grups d'individus, també comptats per desenes, van col·locar contenidors enmig dels carrers i van rebentar les llunes de vehicles aparcats. No es va registrar cap confrontació física entre aquests i els policies, malgrat que els disturbis es van prolongar durant dues hores.

El cos policial va emetre un comunicat en el que informava de danys contra botigues i vehicles, mentre urgia a les persones que es trobaven en el centre de la ciutat a què abandonassin la zona i tornassin a les seves llars.

"Hem estat treballant estretament amb altres forces i no tolerarem un comportament criminal com aquest", ha dit el superintendent cap Jon Stratford, qui adverteix que disposen d'"un munt d'unitats en servei preparades per respondre" si la magnitud dels altercats s'aproxima a la dels ocorreguts a Londres.

En un moment de la nit, la multitud va cridar consignes contra els retalls al sector públic i l'augment del preu de les matrícules universitàries.

Damnificats
Un dels nombrosos damnificats per aquesta situació ha estat la companyia japonesa d'electrònica Sony, que ha anunciat aquest dimarts que un magatzem de la seva propietat situat al barri d'Enfield (nord de Londres) ha estat cremat. L'incendi ha provocat danys en un carregament de discs compactes, DVD i altres productes.

Una portaveu de Sony assegura que no s'han produït danys personals en l'incendi. Els altercats d'Enfield es van estendre diumenge a la nit des del veí Tottenham, un dels epicentres violents més intensos.

La mateixa portaveu ha afegit que la companyia continua recollint informació per aclarir què ha ocorregut. Encara no es coneix amb exactitud l'abast dels danys, ni tampoc si el foc està completament extingit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris