nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

La repressió a Síria s'estén ara pel nord

L'Exèrcit entra a la ciutat de Maret amb tanquetes blindades i usant artilleria. Els accessos són bloquejats

33564

Malgrat la repressió del règim d'Al-Assad, les protestes dels sirians en contra seu continuen.

SHAAM NEW NETWORK/HANDOUT

L'Exèrcit sirià entrà ahir a la ciutat de Maret Noman, a la província d'Idleb (nord), i en bloquejà els accessos, alhora que persistien els trets d'artilleria pesant a Deir-al-Zur (nord-est), segons grups opositors. Les forces armades continuaren un dia més la campanya de repressió contra els detractors del règim del president, Bashar al-Assad, i entraren pel costat est de Maret Noman en tanquetes blindades i utilitzant artilleria pesant, informaren els Comitès de Coordinació Locals. L'oposició denuncià que els soldats duien a terme una campanya d'incursions en cases i que practicaven arrestos indiscriminats en tota la ciutat.

Els Comitès de Coordinació no pogueren donar la xifra exacta del nombre de detinguts a causa del toc de queda imposat pels cossos de seguretat. Mentrestant, desenes de ciutadans sortiren als carrers de Maret Noman per desaprovar l'entrada de l'Exèrcit i exigir la caiguda d'Al-Assad. El municipi de Deir-al-Zur, on diumenge moriren almanco 38 persones, encara rebia impactes d'artilleria pesant i el grup insurgent Revolució Siriana declarà que nous vehicles blindats hi havien entrat durant el matí.

La xarxa opositora Shams informà també que la localitat d'Haula, a la província d'Homs, continuava assetjada per les tropes, que n'havien tallat l'electricitat i l'aigua i que impedien qualsevol enllaç entre les poblacions de la vall d'Haula. A més, Shams assegurà que l'Exèrcit havia efectuat incursions a Damasc i que hi havia arrestat diverses persones. D'altra banda, els accessos a les ciutats de Zamalka i d'Irbin, devora la capital, han estat bloquejats i les comunicacions, tallades, segons La Revolució Siriana. Aquest mateix grup declarà igualment que les forces de l'ordre havien detingut set residents de la localitat de Deraa.

La credibilitat, per terra

El secretari d'Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, afirmà que el règim d'Al-Assad "ha perdut clarament la credibilitat" per emprendre reformes a Síria perquè, al mateix temps que expressa aquesta voluntat, reprimeix els ciutadans que es manifesten al carrer per demanar canvis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris