nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

L'Exèrcit sirià continua l'ofensiva repressiva

Almenys sis persones van perdre la vida en el segon dia de campanya contra els opositors del règim d'Al-Assad

La repressió continua a Síria. L'Exèrcit sirià causà ahir, primer dia del mes sagrat de ramadà, la mort d'almenys sis persones després de continuar amb la seva àmplia ofensiva per sufocar les protestes contra el règim del president Bashar Al-Assad.
El president de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul Rahman, explicà des de Londres que almenys quatre persones van morir a la ciutat d'Hama (centre) i dues a la localitat d'Albu Kamal, a la província oriental de Deir el Zur. Les sis víctimes perderen la vida a causa dels trets disparats per les forces de seguretat, que van continuar amb la repressió a les mateixes zones, principalment a la ciutat d'Hama, en les quals diumenge van perdre la vida almenys 132 persones i que van ser escenari de grans manifestacions.

Per part seva, el grup opositor Comitès Locals de Coordinació explicà que les víctimes d'ahir a Hama es van produir per un bombardeig indiscriminat de tancs i d'artilleria pesant de l'Exèrcit al barri d'Hamidiya. A Albu Kamal, els Comitès varen identificar també dos morts en un atac similar llançat per efectius de les forces de l'ordre i de "shabiha" (esquadrons), a qui el grup acusa de servir al règim. Una de les víctimes és un al·lot de 13 anys, que va morir en rebre un tret al cap.

En diferents ciutats com Damasc i Latakia (nord) s'han fet crides per Facebook per organitzar manifestacions davant de les mesquites després de l'oració musulmana de la matinada. D'altra banda, Al-Assad elogià a les Forces Armades per la seva "lleialtat" en un discurs difós ahir amb motiu del 66è aniversari de la seva creació. En la felicitació, el mandatari considera que des que es van crear, les Forces Armades han estat "un model de compromís amb les causes de la nació i defensors dels drets".
Al-Assad assenyalà que existeix una "conspiració acuradament preparada per fragmentar Síria i tot l'àrea". Des de mitjan del passat més de març, el règim d'Al-Assad acusa grups armats i terroristes d'estar darrere les protestes, que s'han cobrat la vida de més de 1.600 civils i de 369 efectius de les forces de seguretat, segons l'Observatori.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris