algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Assange, pendent de si és extradit a Suècia

El seu advocat afirma davant el Suprem britànic que el cas contra el seu client té defectes legals i hi ha motius polítics

126706

Julian Assange, en arribar ahir al Tribunal Superior de Londres.

ANDY RAIN

El fundador del portal WikiLeaks, Julian Assange, demanà ahir al Tribunal Superior de Londres que impedeixi la seva extradició a Suècia, perquè considera que la demanda és "jurídicament defectuosa" i hi ha motius polítics. El tribunal començà a estudiar ahir, i conclourà avui, el recurs presentat per Assange el març contra la decisió d'una cort inferior anglesa de lliurar-lo a Suècia, país que n'ha sol·licitat l'extradició per presumptes delictes d'agressió sexual. El periodista, el portal del qual revelà els detalls de milers d'informacions confidencials d'ambaixades dels EUA a tot el món, fou arrestat el desembre, després que les autoritats britàniques rebessin l'ordre d'extradició de Suècia. En la vista d'ahir, l'advocat d'Assange, Ben Emmerson, afirmà als dos jutges del Tribunal Superior que atenen l'apel·lació que l'ordre europea d'arrest és "defectuosa", perquè no descriu de manera "justa, precisa i adequada" aquests suposats delictes sexuals.

"Desajust filosòfic i jurídic"

Emmerson argumentà, a més, que el director de WikiLeaks és víctima d'un "desajust filosòfic i jurídic" entre la legislació anglesa i la sueca sobre el que constitueix un delicte sexual. Un dels requisits legals en aquest país per impulsar una ordre europea de detenció i lliurament és que en la legislació nacional britànica es pugui equiparar el delicte pel qual se sol·licita l'extradició de l'acusat. La Fiscalia de Suècia acusa Assange de tres delictes d'agressió sexual i un de violació després de la denúncia de dues dones, que asseguraren que els fets ocorregueren l'agost de 2010. Emmerson demanà als dos jutges -Lord Thomas i Lord Ousley- que reconeguin que les relacions sexuals foren sota consentiment i que les acusacions contra ell no són delictes extradibles. En cas de fracassar el recurs, la defensa d'Assange pot apel·lar davant de la Cort Suprema, màxima instància judicial britànica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris