algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Austràlia aplicarà el 2012 un impost per emissió de CO2

Amb aquesta mesura, el país oceànic pretén retallar 159 milions de tones de diòxid de carboni a l'any per a 2020

El Govern australià va anunciar ahir un impost de 17,3 euros (23 dòlars locals) per cada tona de diòxid de carboni amb l'objectiu de lluitar contra el canvi climàtic. "Com a nació, necessitam posar preu al carboni i crear un futur amb energia neta", va dir la primera ministra australiana, Julia Gillard, en anunciar el pla de l'Executiu, que ja té el suport necessari per ser aprovat pròximament al Parlament. La mesura, que entrarà en vigor a partir de l'1 de juliol de l'any vinent, afectarà unes 500 grans empreses contaminants, principalment del sector elèctric, miner i de l'energia.

L'impost pujarà anualment un 2,5% en termes reals fins a 2015, quan es donarà pas a un esquema de comerç d'emissions similar al de la UE, en què el mercat internacional fixarà els preus. Amb la mesura, Austràlia pretén retallar 159 milions de tones de diòxid de carboni a l'any fins al 2020, cosa que significa reduir les emissions un 5% en relació amb els nivells de 2000. Gillard, que en els últims mesos s'ha convertit en el governant més impopular al país en gairebé tres lustres, va explicar que aquestes quantitats equivalen a treure de la circulació uns "45 milions de cotxes".

Aquest pla, que té només un 30% del suport popular, està considerat com un dels més ambiciosos, després del sistema creat el 2005 a la UE per regular les transaccions de drets d'emissió entre els sectors més contaminants.
El líder de l'oposició, el conservador Tony Abbott, subratllà que el pla del Govern australià no contribuirà a mitigar el canvi climàtic, ja que es pronostica que la Xina i l'Índia augmentaran les emissions un 500 i un 350 per cent, respectivament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris