algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Cameron farà investigar les escoltes il·legals d'un diari de Rupert Murdoch

El seguiment hauria afectat no sols polítics i personatges famosos, sinó també víctimes d'assassinat i de terrorisme

126642

David Cameron qualifica les escoltes de repugnants.

SUZANNE PLUNKETT

El primer ministre britànic, David Cameron, promourà una investigació oficial sobre l'escàndol de les presumptes escoltes il·legals de News of the world, un diari sensacionalista de gran tiratge que pertany al magnat Rupert Murdoch, que afecta ja no sols rics i famosos, sinó també víctimes d'assassinat i del terrorisme. En la sessió setmanal de preguntes al primer ministre a la Cambra dels Comuns, Cameron es va mostrar indignat per unes escoltes que va qualificar de "totalment repugnants", mentre es va mostrar disposat que hi hagi diverses indagacions al marge de la investigació policial.

"No estam parlant de polítics i famosos, estam parlant de víctimes d'assassinats i de terrorisme que tenien els telèfons intervinguts", es va lamentar en una acalorada sessió parlamentària dominada per l'escàndol.
"Crec que tothom en aquesta Cambra i al país sencer sentirà repulsa pel que s'ha escoltat i el que s'ha vist a les pantalles de televisió", hi insistí. L'escàndol va esclatar el 2006 quan es va revelar que alguns periodistes recorrien suposadament a les punxades per interceptar comunicacions de famosos, concretament els missatges dipositats a les bústies de veu de telèfons mòbils, per tal d'aconseguir notícies exclusives, que des de llavors investiga la Policia.

El News of the world -versió dominical del tabloide The Sun i centrada en la revelació de detalls de la vida privada dels famosos- és publicat per News International, pertanyent a l'imperi periodístic del magnat australià Rupert Murdoch i té una tirada setmanal de 2,8 milions d'exemplars. Ha transcendit que van ser punxats, entre d'altres, els telèfons de l'actriu Sienna Miller, de l'exviceprimer ministre John Prescott i del príncep Guillem, qui va donar lloc que es destapàs la trama. Al Regne Unit és il·legal intervenir telèfons en virtut de la Llei de regulació de oders de l'any 2000, però els serveis secrets poden sol·licitar el permís per fer-ho en alguns casos.

En la vigília del sisè aniversari dels atemptats contra la xarxa de transport de Londres del 7 de juliol de 2005, en els quals moriren 52 persones, els mitjans britànics van revelar que Scotland Yard investiga si les famílies d'aquestes víctimes també van ser objecte de les escoltes il·legals. La Policia ha confirmat, a més, que els responsables de la investigació van comunicar als pares de les al·lotes Holly Wells i Jessica Chapman, assassinades el 2002, que els seus telèfons podien haver estat punxats també per periodistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris