algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Merkel aporta 5.050 milions d'€ al cinquè tram del crèdit grec

El Banc de Crèdit per a la Reconstrucció ho confirmà. La cancellera rebutja les crítiques de S&P sobre el segon rescat

Alemanya aporta 5.050 milions d'euros al cinquè tram del crèdit del primer paquet de rescat per a Grècia aprovat l'any passat per la Unió Europea (UE) i el Fons Monetari Internacional (FMI). Una portaveu de l'estatal Banc de Crèdit per a la Reconstrucció i el Desenvolupament va confirmar aquesta xifra, que ja havia revelat el rotatiu alemany Bild. El cinquè tram del crèdit del primer paquet d'ajuda a Grècia ascendeix a 12.000 milions d'euros: la UE hi aporta 8.700 milions d'euros i l'FMI, la resta.

Des de maig de l'any passat fins ara, Alemanya hi ha contribuït amb 8.400 milions d'euros en quatre trams.
La forta aportació germànica al cinquè tram, segons el diari, es deu que Alemanya ha quedat fins ara per sota del 28% de la seva participació establerta per als ajuts a Grècia i ha de compensar les seves quantitats. El primer paquet de rescat per a Grècia puja a 110.000 milions d'euros, dels quals Alemanya n'aporta 22.300.
L'FMI es va comprometre a contribuir amb 30.000 milions d'euros en aquest primer paquet de rescat. El ministre alemany de Finances, Wolfgang Schauble, va defensar de manera vehement davant el Tribunal Constitucional la legalitat del fons per al rescat de l'euro i el programa d'ajuts per a Grècia de la UE i l'FMI.

Crítiques


Angela Merkel
rebutjà ahir les crítiques de l'agència de qualificació de riscs Standard & Poor's (S&P) al mecanisme, dissenyat per Berlín i París, de participació del sector privat en el segon rescat de Grècia. Quan se li preguntà sobre això, la cap del Govern alemany va assegurar que és "important" que la troika formada per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional no permeti que tercers li prenguin la seva capacitat de judici". L'agència de qualificació de riscs nord-americana S&P va apuntar dilluns que la proposta francoalemanya perquè el sector financer privat participàs en el segon rescat de Grècia podria suposar un impagament per part d'Atenes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris