algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

El Marroc diu sí al canvi de Constitució

Un 98,5% dels marroquins, segons dades provisionals de referèndum, es mostra a favor dels canvis en la Carta Magna promoguts per Mohamed VI

El Marroc inicia una nova etapa després de l'aclaparador suport del 98,5% que va obtenir divendres a la nova Constitució proposada pel rei Mohamed VI, malgrat el boicot del Moviment 20 de febrer, impulsor de les protestes populars en aquest país durant els darrers mesos.

Els principals partits polítics i sindicats que actuen en el sistema polític marroquí van expressar ahir la satisfacció pels resultats del referèndum constitucional i van considerar que la nova Carta Magna representa "un nou començament per al Marroc". El secretari general de la Unió Marroquina de Treball, Miludi Mujariq, va assegurar a Efe que la constitució "no és una finalitat en si mateixa", i afegí que el motiu de "tot aquest moviment polític i constitucional és portar la societat marroquina cap endavant". Per la seva part, el president del grup parlamentari del partit islamista Justícia i Desenvolupament (PJD), Lahsen Daudi, assegurà que "el desafiament es troba ara en l'aplicació de la nova Constitució".

Mentrestant, el dirigent de la Unió Socialista de les Forces Populars (USFP), Saúd Atlasi, va dir a Efe que la Constitució ratificada "aprofundirà en la democratització de l'Estat i de la societat". Segons les últimes dades provisionals oferides pel ministre d'Interior, Taieb Cherkaui, un 98,50% de marroquins va secundar la nova Constitució en el referèndum, en què hi va haver un 73,46% de participació.

Amb tot, el Moviment 20 de Febrer ha convocat per avui noves manifestacions a tot el país per condemnar la nova Carta Magna, que, segons diuien, no respecta la voluntat popular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris