algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

L'apagada nuclear de Merkel obté el suport del Bundestag

La cancellera alemanya fou criticada per l'oportunisme de la mesura, que tancarà vuit reactors atòmics l'any 2022

El Parlament alemany (Bundestag) va donar ahir el suport definitiu a l'apagada nuclear proposada per la cancellera Angela Merkel per a 2022, que va rebre el suport dels dos majors partits de l'oposició, malgrat les seves crítiques obertes per l'oportunisme d'una mesura que recupera decisions passades. Després de tres hores de debat encès, la majoria dels diputats de la coalició governamental, formada per cristianodemòcrates (CDU) i liberals (FDP), i la totalitat dels parlamentaris socialdemòcrates (SPD) i d'Els Verdes varen votar a favor de la mesura.

Dels 600 vots emesos, 513 foren favorables a l'apagada, davant vuit abstencions i 79 sufragis en contra de l'Esquerra, que va al·legar que la normativa no preveu la inclusió en la Constitució d'una clàusula que prohibeixi l'ús i desenvolupament de l'energia nuclear. El ministre de Medi Ambient, Norbert Rottgen, assegurà en el discurs que no es tractava de fer ressaltar "les diferències en els detalls" que separen les diferents formacions polítiques, sinó de donar suport al projecte "popular" i "obertament positiu", que suposa una "gran oportunitat" per "llançar cap a endavant" Alemanya.

La referència que Rottgen va fer sobre que aquest pla està "liderat pel Govern", però que totes les altres formacions poden i han de sumar-s'hi, va suscitar l'esbroncada general des de la bancada opositora, ja que fins a la catàstrofe de Fukushima l'Executiu apostava per l'energia atòmica i l'oposició li exigia la desconnexió dels reactors.

"Incertesa"

En aquest sentit, els socialdemòcrates criticaren l'oportunisme de l'Executiu i el seu brusc viratge en matèria energètica, que ha generat "incertesa" i importants costos als ciutadans, segons Sigmar Gabriel, president del SPD. "El poble és qui ha aconseguit l'abandonament (de l'energia nuclear) contra els desitjos del Govern", afegí Gabriel respecte d'aquesta qüestió. Entre les mesures aprovades en el Bundestag, s'hi troba el tancament definitiu de vuit reactors atòmics, els set més antics i un amb problemes, que foren suspesos de manera temporal després de la catàstrofe de Fukushima, aa més del calendari de tancament dels restants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris