algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Àustria retira de la venda verdures espanyoles

El Govern hi intervé cogombres, tomàtigues i albergínies com a mesura de precaució, temorós del contagi

126052

Els locals que venien productes espanyols seran inspeccionats per les autoritats austríaques.

ULTIMA HORA

Àustria no vol córrer cap risc i ja ha posat en marxa una operació per tal de retirar de la venda al públic cogombres, tomàtigues i albergínies de 33 establiments. Les botigues adquiriren les verdures a dos majoristes alemanys, que, al seu torn, havien comprat productes espanyols en els quals es va trobar el bacteri E. coli Enterohemorràgic. Així ho va anunciar la directora de Salut Pública, Pamela Rendi-Wagner, a causa del temor d'un contagi de l'epidèmia desencadenada a Alemanya pel brot d'una variant del bacteri esmentat, que en aquest país ja ha provocat deu morts i un miler d'afectats.

Varen ser els majoristes alemanys els que n'avisaren els comerciants austríacs i iniciaren una acció de retirada de productes, després que les autoritats sanitàries alemanyes anunciassin que el brot infecciós té l'origen en cogombres procedents d'Espanya comercialitzats a través del mercat central d'Hamburg. "Suposam que les botigues ja no ofereixen aquests productes, però no podem descartar-ho", va explicar Rendi-Wagner a la ràdio pública ORF.

Precaucions

El Ministeri austríac de Sanitat ha instat els consumidors a destruir i a no menjar cogombres, tomàtigues i albergínies procedents de l'Estat espanyol que van adquirir a les botigues esmentades, totes especialitzades en productes orgànics i la llista dels quals ha estat publicada per l'Agència Austríaca per a la Salut i la Seguretat Alimentària. A partir d'avui, aquests comerços seran inspeccionats per les autoritats. Segons l'agència APA, fins ara, a Àustria s'han registrat tres casos de persones afectades i en els tres es tracta de ciutadans alemanys, que han estat internats a hospitals austríacs, si bé un ja s'ha recuperat i ha estat donat d'alta.

Espanyola afectada

Precisament, l'atleta val·lisoletana Elena Espeso està ingressada com a conseqüència del bacteri en un hospital d'Hamburg (Alemanya), on va acudir per disputar diumenge passat dia 22, la marató d'aquesta ciutat. Espeso, en conversa telefònica, explicà que mitjançant una analítica fou coneixedora que pateix aquest bacteri i precisà que es troba "bé" i espera que en les pròximes hores les anàlisis de sang a què és sotmesa diàriament revelin que el seu organisme està net i pugui tornar a Espanya. Un portaveu de l'Agència de Protecció Sanitària (HPA) apuntà que el brot és "molt seriós". Al voltant de 300 persones es troben a l'hospital a causa de la infecció, per la qual cosa també es realitzen proves a mig miler de persones. La Comissió Europea ha recomanat als ciutadans de la Unió Europea que hagin visitat recentment Alemanya que vigilin possibles símptomes, com diarrees hemorràgiques, i que ho consultin amb el seu metge. Països com Suècia, Dinamarca i els Països Baixos també han confirmat casos al seu territori.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris