algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

L'Eurocontrol confirma que l'espai aeri europeu es troba completament obert

L'entitat ha afirmat que no s'esperen alteracions greus del trànsit aeroportuari en les pròximes 48 hores

L'Agència Europea per a la Seguretat en la Navegació Aèria (Eurocontrol) ha indicat avui que l'espai aeri europeu es troba completament obert i ha afirmat que no s'esperen alteracions greus del trànsit aeri en les pròximes 48 hores a causa de les cendres del volcà islandès Grimsvotn. Eurocontrol ha explicat que encara existeixen àrees limitades amb concentració de cendra a Europa, però que es preveu que tinguin molt poc o cap impacte en el trànsit.

Entre dilluns i dimecres es van cancel·lar a Europa 900 vols dels 90.000 que s'esperava operar, recorda l'agència al seu informe de situació d'aquest matí, l'últim que preveu fer llevat que la situació torni a complicar-se. Des que el Grimsvotn va entrar en erupció dissabte, s'han vist afectats, a més de l'espai aeri islandès, els del Regne Unit i d'Alemanya, on es van produir la major part de les cancel·lacions de vols.

No es descarta que el núvol volcànic pugui avançar cap a altres parts d'Europa en funció de les condicions meteorològiques, però la presència de cendra no té perquè traduir-se necessàriament en tancaments dels espais aeris si no se superen els nivells de concentració màxima recomanats (4 mil·ligrams per metre cúbic d'aire).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris