cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

La ministra d'Economia de França, Christine Lagarde, candidata a presidir l'FMI

L'aspirant gal·la assegura que es postula “després d'una reflexió madura” i d'haver-ho consultat amb Sarkozy

123954

Christine Lagarde presentà ahir la candidatura per presidir el Fons Monetari.

JACKY NAEGELEN

La ministra francesa d'Economia i Finances, Christine Lagarde, va anunciar ahir que es presenta com a candidata a succeir Dominique Strauss-Kahn al capdavant del Fons Monetari Internacional (FMI). En una roda de premsa envoltada de gran expectació mediàtica, Lagarde va indicar que es postula "després d'una reflexió madura" i de consultar-ho i d'haver rebut el suport del president gal, Nicolas Sarkozy, i del primer ministre, François Fillon.
Afirmà que, si sortís elegida, aportaria a l'FMI tota la seva experiència "com a advocada, ministra, dirigent empresarial i dona" i que s'entregaria al càrrec amb entusiasme i determinació.

La mandatària, de 55 anys, va indicar que accepta aquest "immens desafiament" amb humilitat i amb la idea d'aconseguir el màxim consens possible, a més de recalcar que els ànims rebuts des de diferents països "m'han impulsat a fer aquesta passa". Lagarde hi afegí que la institució "no és propietat de ningú, llevat de dels 187 estats membres, cada un dels quals té expectatives legítimes". Per aquest motiu, estarà a disposició de tots els seus integrants en les pròximes setmanes, a fi de per presentar-los el projecte i de donar a l'FMI "una nova ambició".

El termini de presentació de candidatures, que arranca amb un torcebraç entre Europa i els països emergents, s'obrí formalment dilluns i conclou el 10 de juny. La ministra gal·la hi té un fort rival, que és l'aspirant asteca: el governador del Banc de Mèxic, Agustín Carstens. "Les credencials de Carstens són impecables i, a més, afrontaria una corba d'aprenentatge molt menor que la resta", digué el secretari mexicà de Finances, Ernesto Cordero.

Suport de la CE

El cap de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durao Barroso, donà "ple" suport a la candidatura de Lagarde. És una persona "molt respectada" en l'àmbit internacional, sobretot com a ministra d'Economia, de Finances i d'Indústria de França i membre de l'Eurogrup i el seu país presideix actualment el G20, recalcà el cap de la CE en un comunicat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris