algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Pere Sampol proposa retirar el Nobel de la Pau a Obama per la mort de Bin Laden

La moció al Senat ho justifica "per haver infringit nombrosos articles de la Declaració Universal dels Drets Humans", entre d'altres arguments

125872

Pere Sampol ha proposat retirar el Nobel al president Obama.

R.L. - R. L.

El senador del Bloc per Balears, Pere Sampol, ha presentat una moció per al seu debat en una comissió de la Cambra Alta en la qual demana que es retiri al president nord-americà, Barack Obama, el Premi Nobel de la Pau per la mort d'Ossama Bin Laden al Pakistan.

La moció proposa que el Senat acordi sol·licitar al Comitè Nobel del Parlament Noruec que es retiri el premi a Obama, "per haver infringit nombrosos articles de la Declaració Universal dels Drets Humans, haver infringit l'ordenació jurídica internacional, haver ordenat la pràctica de la tortura i l'assassinat i haver realitzat apologia de la tortura i de l'assassinat polític".

Sampol, integrat al Grup Mixt, recorda en el text remès pel Bloc que el passat 2 de maig Obama va anunciar que forces especials de l'exèrcit d'EUA havien matat al terrorista i afegeix que, segons diferents fonts governamentals, estava desarmat.

Seguint les mateixes fonts, apunta, la localització de Bin Laden s'hauria produït "gràcies a la tortura a què va ser sotmès durant 183 dies" un membre d'Al Qaeda, en la que es va usar "el conegut mètode de l'asfíxia".

"El president d'EUA ha reconegut que havia ordenat matar Bin Laden, sense intentar el seu arrest i posada a disposició judicial. No només això, sinó que ha defensat la tortura com mitjà que justifica una finalitat", indica la moció, que agrega que aquests actes infringeixen diversos articles de la Declaració Universal dels Drets Humans.

En concret, argumenta que vulnera el dret de tot individu "a la vida, a la llibertat i a la seguretat de la seva persona" i garanteix que "ningú no serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants".

Així mateix, viola el dret a un recurs efectiu davant dels tribunals nacionals competents i a ser sentit públicament i amb justícia per un tribunal independent i imparcial.

El Premi Nobel de la Pau, indica la moció, s'atorga "a la persona que hagi treballat més o millor en favor de la fraternitat entre les nacions, l'abolició o reducció dels exèrcits existents i la celebració i promoció de processos de pau", mentre que Obama ha infringit, defensa, els articles citats "en reconèixer que es va disparar contra una persona desarmada".

La proposició assenyala que Obama no sols va qualificar aquest fet "de 'justícia', sinó que es va vanagloriar d'haver localitzat a Bin Laden 'gràcies' a la tortura, donant, a més, escabrosos detalls en detallar el mètode utilitzat, 'l'asfíxia'".

"Aquests fets soscaven l'Estat de Dret en què es basa el sistema democràtic, ja que pretenen legitimar la tortura i l'assassinat polític sense cap garantia", afirma el text.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tofol, fa mes de 9 anys

Que aquest senyor representi la nostra comunitat em sembla vergonyós i li està fent molt mal al PSM amb aquesta declaració tan ridícula .. llavors com diuen per aquest fòrum ...si algú hagués mort Hitler quan era al seu Bunker, també hauria anat contra els drets humans ?

Valoració:-1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Si a dos dies d'unes eleccions en les quals es preveu que la ultra dreta guanyarà per goleada, com pot sortir el PSM amb aquestes collonades. Aquesta és l'única cosa que els preocupa? I la crisi? I els vostres votants, defenestrats professionalment per la crisi? I Mallorca, que se'n va a la merda? Déu meu! Quanta beneitura.

Valoració:4menosmas
Per milenium, fa mes de 9 anys

si eliminar un dirigent d'una organització terrorista és un gest per a la PAU, millor revisar el concepte de pau, o debatre que és moral o étic enfront la malícia humana

Valoració:-4menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

Per favor, que ningú pensi que tots els nacionalistes són tan doiuts com la proposta d'aquest senyor.

Valoració:4menosmas
Per Carlos Delgado, fa mes de 9 anys

Em sembla una meravellosa proposta! M'ha desabut moltíssim al llarg del temps el president Obama, fins al punt de poder afirmarr que és quasi tan hipòcrita com el senyor Bush. En Pere Sampol fa molt bona feina al Senat, tant de bo que pogués exercir de diputat al Congrés: és un gran de la política balear!

Valoració:-8menosmas
Per Xaval, fa mes de 9 anys

I si algú hagués mort Hitler quan era al seu Bunker, també hauria anat contra els drets humans ?

Valoració:4menosmas
Per J. Miró, fa mes de 9 anys

Un autentic desbarat. Ho deu fer perquè parlin d'ell. L'argumentari no s'aguanta de cap manera, comparar aquesta acció amb el GAL indica una desubicació absoluta. Pareix que jugam a qui la diu més grossa

Valoració:7menosmas
Per aaaa, fa mes de 9 anys

Això se'n diu pixar fora de test

Valoració:-5menosmas
Per toni, fa mes de 9 anys

Té tota la raó: ha estat una execució. Una GAL a l'americana.

Valoració:8menosmas
Per Tòfol, fa mes de 9 anys

I llavors ens queixarem si el PP treu majories absolutes.

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris