algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

El fotògraf Manu Brabo recupera la llibertat

El fotoperiodista va ser detingut el 4 d'abril passat pel règim de Gaddafi, a prop de la ciutat líbia de Brega

125806

Manu Brabo, a l'hotel Rixos de Tripoli, instants després de l'alliberament.

LOUAFI LARBI

El fotògraf asturià Manu Brabo, detingut des del 4 d'abril passat pel règim libi, quedà ahir en llibertat a Trípoli.
Brabo, que fou alliberat amb els reporters nord-americans James Foley i Clare Morgana Gillis i amb el britànic Nigel Chandler, declarà que estava "bé", amb "ganes de descansar" i "tornar a fer feina", encara que s'estimà més no facilitar detalls d'aquest arrest a Líbia, que ha durat un mes i mig. El fotògraf serà conduït avui a la frontera amb Tunísia perquè emprengui, des d'aquest país, el viatge de retorn a Espanya, segons informà el departament que dirigeix Trinidad Jiménez, el Ministeri d'Exteriors.

L'acompanyarà el número dos de l'Ambaixada espanyola a Trípoli, Diego Ruiz, que ha estat pendent aquest darrer mes de la situació del professional i de dur a terme gestions que ajudassin a alliberar-lo. A la frontera de Tunísia, el cònsol de Madrid en aquest estat anirà a cercar Bravo per continuar el viatge amb cotxe cap a la ciutat on agafarà l'avió que el durà a la seva llar. Els quatre periodistes varen ser jutjats dimarts per un tribunal administratiu de la capital líbia que els condemnà a una pena d'un any de presó "condicional" i a una multa de 200 dinars (devers 100 euros) per a cada un per entrada il·legal al país, d'acord amb la declaració del portaveu de l'Executiu, Musa Ibrahim.

La presó "condicional" equival a una llibertat vigilada, atès que significa la suspensió de l'execució de la pena mentre el condemnat no cometi cap altre delicte en un període de temps determinat, habitualment igual al de la durada de la sanció. Setmanes després de la detenció, el Govern del règim afirmà que estaven arrestats per haver entrat il·legalment a Líbia. D'altra banda, a un cinquè reporter, el fotoperiodista sud-africà Anton el-Hammerl -desaparegut al costat de Brabo i dels dos nord-americans quan viatjaven junts en un automòbil a prop de Brega-, encara no l'han alliberat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris