algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Manu Brabo fou sotmès a un judici administratiu a Trípoli

La ministra d'Assumptes Exteriors, Trinidad Jiménez, creu que demà, com a molt tard, el fotoperiodista serà alliberat

La ministra d'Assumptes Exteriors i de Cooperació, Trinidad Jiménez, confia que el fotoperiodista espanyol Manuel Varela de Seijas Bravo, més conegut com Manu Brabo, sigui posat en llibertat per les autoritats líbies "demà com a molt tard" després de completar-se el procés judicial en la seva contra.

Així ho ha manifestat la ministra en declaracions a la premsa després que aquest matí la família de Brabo anunciàs que aquest es trobava retingut en una "casa segura" de Trípoli, on ahir va ser jutjat i condemnat a pagar una multa per entrar il·legalment al país. El fotoperiodista havia estat detingut el passat 5 d'abril.

Judici

El fotògraf espanyol Manu Brabo i els altres tres periodistes detinguts pel règim libi han estat condemnats a un any de presó en suspens i a una multa de 200 dinars libis (154 dòlars) i seran alliberats "molt aviat", ha informat avui l'agència algeriana APS, que cita el portaveu del Govern libi, Musa Ibrahim. El portaveu libi ha assegurat des de Trípoli que Brabo i els altres tres fotògrafs (dos nord-americans i un sud-africà), detinguts el passat 4 d'abril a prop de Brega, a l'est de Líbia, van ser jutjats el dimarts per un tribunal administratiu, segons l'agència oficial algeriana.

"Els quatre han estat jutjats davant d'un tribunal administratiu i han estat condemnats a un any de presó condicional i a una multa de 200 dinars libis (154 dòlars) cada un per entrada il·legal al país", ha afirmat Ibrahim. La sentència de Brabo parla de presó "condicional", que equival a una llibertat condicional ja que significa la suspensió de l'execució de la pena mentre el condemnat no cometi cap altre delicte en un període de temps determinat, habitualment igual al de la durada de la pena.

Segons el portaveu, després de la sentència "hi ha procediments administratius per completar", encara que els quatre "seran alliberats molt aviat". Manuel Varela de Seijas Brabo, conegut professionalment com Manu Brabo, va ser detingut el 4 d'abril a la carretera entre Brega i Ajdabiya, a la zona oriental de Líbia, al costat del reporter nord-americà James Foley, la també nord-americana Clare Morgana Gillis i el sud-africà Anton el Harmmel.

El Govern libi va afirmar que es trobaven detinguts per entrada il·legal al país. El passat 23 d'abril Brabo va poder parlar per telèfon amb els seus pares, a qui els va dir que es trobava bé en una presó militar de Trípoli, on va rebre la visita d'un enviat del Govern espanyol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris