algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Milers de sirians prenen el carrer contra Al-Assad

Les forces del règim tornen a reprimir una nova jornada de protesta a les principals ciutats del país, inclosa Damasc

Milers de persones sortiren als carrers de diverses ciutats de Síria en una nova jornada de protesta contra el règim de Bashar al-Assad, que manté un fort desplegament militar per reprimir les manifestacions. Després de la pregària musulmana del migdia començaren, com ja és habitual, les concentracions a Damasc i en ciutats com Hama, Homs i Idlib, al nord de la capital, i a Deir el-Zur, a l'oest, segons diversos grups opositors.

L'inici de la jornada, batiada com el Divendres dels lliures, no s'alliberà tampoc de la repressió de les forces de l'ordre, que dissolgueren amb violència una manifestació al barri d'Al-Mohayerin, a Damasc, on varen detenir diverses persones. Els cossos de seguretat també varen tirar gas lacrimogen per tal de dispersar els revoltats a la localitat de Daria, situada a l'est de la capital.

La xarxa opositora Sham informà que una gran marxa havia tingut lloc a Hama per demanar la caiguda del règim sirià i el final del bloqueig de ciutats com Deraa, al sud, i Banias, a la costa mediterrània. A Homs, es dugué a terme igualment una important concentració i les forces de l'ordre reprimiren els manifestants. D'altra banda, a Idlib unes tres mil persones participaren en les protestes, que foren així mateix obstaculitzades pels agents. Els rebels corejaren eslògans contra el Govern i de suport als arrestats.

Morts i arrests

Diversos grups denunciaren dijous una àmplia campanya de detenció d'opositors a Al-Assad en diferents punts del país, inclosos l'activista de drets humans Mohamed Nayati Tayara i l'home de la coneguda activista Razan Zaituneh. Quant a la xifra de víctimes des de l'inici de la revolta el 18 de març passat, l'Observatori Sirià per als Drets Humans informà que havia documentat la mort de 681 civils, pel cap baix.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris