algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

La UE sancionarà el president sirià si la situació no canvia

Les primeres mesures restrictives imposades pels Vint-i-set entraren ahir en vigor. El germà del cap d'Estat sirià obre la llista de dirigents del règim castigats per la Unió Europea

La UE té previst ampliar les sancions contra el règim sirià per incloure-hi el president, Bachar al-Assad, en el cas que la situació al país no evolucioni favorablement durant els pròxims dies, segons informà ahir una font diplomàtica. Els Vint-i-set aprovaren dilluns la primera sèrie de mesures restrictives contra l'estat àrab en resposta a la repressió violenta de les manifestacions duita a terme pel règim. Les penalitzacions entraren ahir en vigor ahir i comprenen un embargament d'armes i material usat per a la repressió, a més de mesures individuals contra 13 membres del Govern a qui s'han congelat els actius econòmics que tenen a Europa i als quals es prohibeix trepitjar sòl comunitari.

No hi figura el mandatari sirià, però sí destacades personalitats com el seu germà Maher al-Assad, considerat el principal executor de la violència contra els insurgents. Fa dies que diversos països, com ara França i Alemanya, pressionen la resta de socis comunitaris per estendre les sancions i incloure-hi Bachar al-Assad, una proposta que fins ara no accepten tots els estats membres. La possibilitat de penalitzar el president serà avaluada gairebé "dia a dia", segons una font diplomàtica, atès que la UE segueix "amb molta atenció" els esdeveniments de Síria.
La font abans esmentada donava per fet que, si no es veuen passes positives del règim, el seu líder serà inclòs entre els sancionats en l'encontre que els ministres d'Exteriors dels Vint-i-set mantindran d'aquí a dues setmanes. Abans, és molt probable que el tema sigui discutit pels ambaixadors europeus divendres mateix, en la reunió del Comitè Polític i de Seguretat de la UE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris