cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Gaddafi continua els atacs sobre Misrata

L'endemà de la mort del fill i de tres néts a mans de l'OTAN, les forces del coronel continuen els bombardejos sobre la ciutat líbia

123738

Les forces rebels controlen el pas fronterer de Misrata.

MOHAMED MESSARA

Les forces de Gaddafi continuen el setge contra la ciutat de Misrata. L'endemà que el règim anunciàs la mort d'un dels fills i tres néts del coronel, les forces lleials al règim continuaren les hostilitats i els bombardejos contra la ciutat. L'àrea del port fou bombardejada de manera intermitent per les forces gaddafistes, amb míssils i coets de morter, a causa de la seva importància estratègica, atès que representa l'única via d'accés a la ciutat, bloquejada per terra des de fa més de dos mesos. Ara bé, les forces de l'OTAN van aconseguir contrarestar les accions amb un bombardeig selectiu contra carros i blindats de les forces de Gaddafi.

En aquest sentit, l'ajuda humanitària no pot arribar des de fa més de 48 hores al port de Misrata, ni els refugiats i ferits poden ser evacuats des de la ciutat, afirmà el portaveu de l'Organització Internacional de Migracions (OIM), Jean-Philippe Chauzy. "Estam esperant que ens donin llum verda des de l'OTAN (que s'encarrega d'escortar els vaixells) i el port de Misrata", va dir el portaveu, que va explicar que l'OIM necessita tenir seguretat per lliurar l'ajuda i embarcar les prop de 1.000 persones que té previst evacuar en aquesta ocasió. Per part seva, el Consell Nacional Transitori (CNT), màxim òrgan directiu dels rebels a Bengasi, va condemnar en un comunicat els intents de les tropes de Gaddafi d'interrompre els subministraments humanitaris a Misrata.

"El règim de Gaddafi bombardeja el port de Misrata i ha disseminat mines antivaixell en les seves aigües per evitar el lliurament de l'ajuda humanitària a civils innocents", va indicar en un comunicat el portaveu del CNT, Abdelhafid Ghoga. Per altra banda, el Govern xinès expressà ahir "preocupació" per la pèrdua de vides humanes i ferits civils causades pels bombardejos de l'OTAN a Líbia, entre ells el fill menor de Moammar al-Gadafi i tres dels seus néts. "La Xina ha pres nota de la mort del fill de Gaddafi i de la mort de ciutadans civils", va assegurar Jiang Yu, portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris