cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

“Europa també n'és responsable”, recorden a Palma

Els manifestants, prop de 250, se solidaritzaren amb els tripulants de la flotilla i taxaren Israel d'assassí

119542

Els manifestants es concentraren a la plaça Espanya.

Ferran Aguiló - Miguel A. Cañellas

Uns 250 ciutadans es concentraren ahir horabaixa a Palma per protestar contra l'assalt israelià a la flotilla humanitària. Convocats per Mesa per palestina, els manifestants cridaren lemes com "Tots som palestins" i "Visca la lluita del poble palestí!".

Tanmateix, els manifestants tampoc no s'oblidaren del paper que la UE juga en el conflicte àrab. "Israel culpable, Europa responsable" fou un dels crits que més clamor suscitaren. No debades, és el mateix Estat espanyol el que ha venut armament a Israel quasi cada any. Tal com reconeixia el Govern central en els informes sobre control de comerç exterior, Espanya vengué a Israel material bèl·lic l'any 2008 (sis mesos abans de la guerra de Gaza) i també a l'abril de 2009.

No tan sols els europeus
Laura Camargo, portaveu de Mesa per Palestina, condemnà "el brutal atemptat de l'Estat d'Israel" contra la flotilla pacifista, que anava carregada amb armes tan perilloses, com generadors elèctrics, cadires per a minusvàlid i fàrmacs, entre d'altres.

Camargo, però, també va recalcar que no s'ha de sortir al carrer només quan les víctimes del "terrorisme d'estat" són europeus, sinó cada vegada que soldats israelians assassinen un ciutadà palestí. La protesta d'ahir a la plaça d'Espanya era presidida per la pancarta "Ni bloqueig, ni ocupació. Judici als criminals". A més a més, desenes de manifestants d'origen àrab i alguns palestins onejaven una bandera de la república democràtica Palestina de dimensions gegants.

Juntament amb ells es mobilitzaren sindicalistes de CGT, STEI-i i CCOO, a més de representats polítics del PSM, ERC, EU i Esquerra XXI. Des dels àmbits juvenils destacaven els simpatitzants de Maulets i l'Esquerra Independentista, com també militants de Revolta Global. Tots cridaren en suport del poble palestí sota els ritmes dels Tambors per la Pau, habituals en les protestes pacifistes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Heil Netanyahu, fa mes de 10 anys
Història i geografia?

Fent de porquer davall una figuera bordissot les degueres estudiar tu a deduir pel munt de bajanades que has amollat!

Tot el contrari del comentari de n'Antoni J. Munar, ben carregat de seny. Les justificacions del rabí Mirando, l'acòlit Bonnin i na Tobias a l'edició en paper, fan vergonya aliena.
Valoració:3menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Un poc de història i geografia.
El país dels filisteus, els actual palestins, era i ès una franja costera des de el Nil fins a el sud de Gaza.
Els palestins des de fa 4.000 anys han pertenyut a Egipte i així han estat considerats egipcis.

Si els palestins volen un estat, el territori de aquest estat hauria de estar a la península del Sinaí, que està en poder de Egipte.
O sigui que ès Egipte el qui ha de descolonitzar el país dels palestins o considerar una província de Egipte, i que els palestins tenguin la ciutadania egípcia.

Segona qüestió, aquests dos països Judea i Filistea han estat barallant-se com el ca i el moix, però no fa 60 anys, sinó fa 60 segles. Així que lo més pràctic ès posar els descendents dels filisteus a l'oest i els jueus a l'est, aquesta línia podria esser el meridià 31º40' aproximadament. Ja que basta mirar els mapes històrics per deduir la línia de separació entre aquests dos pobles.
Valoració:-5menosmas
Per astorat, cabells drets., fa mes de 10 anys
El mes trist de tot, Antoni. J.Munar Reus, es que aquest diari digital no tregui l'article de la pag.27 de l'edició en paper, (jo no l'he trobat) on l'insigne xueta s'esplaia a favor de l'atac israielià. Segons ell la culpa es els altres, ben igual que si tens un accident és l'arbre que es posa enmig de la carretera i clar, li pegues, la culpa es de l'arbre. Vols més sectarisme? En lloc de controlar les salvatjades, com dius, aqui donam fil a la miloca.
Valoració:7menosmas
Per Antoni Josep Munar Reus, fa mes de 10 anys
És que no hi ha ningú del Consell de Redacció d'aquest diari que moderi les salvatjades i bestieses que sol escriure el senyor Miquel Segura amb total impunitat?. És la única veu que s'ha aixecat a favor de la desproporcionada intervenció de l'exèrcit israelià, exposant uns arguments del tot inacceptables.
Fins quan haurem de suportar els lectors les impertinències d'aquest extremista radical?.
Valoració:4menosmas
Per Aturem el genocidi, fa mes de 10 anys
Anem a veure que posam... estam parlant de gent que ha mort, estam parlant d'un territori on la gent passa fam, estam parlant d'un lloc on fa poc més de 60 anys la gent vivia a les seves terres, de cop els van treure i els varen començar a fer la vida impossible...

per molt que sigui un conflicte entre els jueus i musulmans que viuen a l'altra extrem de la Mediterrània és un tema greu! i sobretot és una situació injusta que no es toleraria si els israelians no fossin socis dels EUA.
Valoració:4menosmas
Per ANTIRACISTA, fa mes de 10 anys
A JO, tu me la rebufes. Els teus comentaris són senzillament detestables que fan un flaire descaradament racista. Les víctimes d'aquest conflicte són persones. Tu no les pots qualifcar en base a tòpics i prejudicis de la incultura popular mallorquina. En aquest sentit els mallorquins hauríem de sentir-nos ben orgullosos tant del nostre llegat àrab com del llegat jueu. El problema rau en els polítics de merda que per un grapat de vots escampen odi i fems per tot arreu i òbviament de l'injust sistema econòmic capitalista
Valoració:7menosmas
Per JO, fa mes de 10 anys
A mi me la rebufa aquest conflicte entre moros i xuetes. Per a mi que s'enfonsin entre ells. Millor, així no en tornarem a parlar pus d'aquest tema, que ja cansa.
Valoració:-11menosmas
Per Baldragues Pagesot, fa mes de 10 anys
Visca la LLUITA del Poble Palestí.
Aquesta és la veritable causa del conflicte àrab-israelià: el suport internacional a la LLUITA dels palestins, que no volgué reconèixer l'any 1947 la resolució de les Nacions Unides de la partició del País en dos estats bessons, quan ja haurien pogut crear el seu estat palestí en aquell moment. En lloc d'això, varen preferir la LLUITA contra els jueus.
Els activistes del món segueixen suportant la LLUITA del Poble Palestí, i mentres ho facin, seguirà, inevitablement, la LLUITA. Amèn.
Valoració:-8menosmas
Per Esquerra Marxista de les Illes Balears, fa mes de 10 anys
¿Cuál es el futuro para los pueblos judío y palestino?
http://www.corrientemarxista.org/internacional/masacre-del-gobierno-israeli/19-masacre-del-gobierno-israeli/102-icual-es-el-futuro-para-los-pueblos-judio-y-palestino.html
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris