algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Obama visita el golf de Mèxic per evitar un nou efecte Katrina

El president dels EUA no vol cometre els errors del seu predecessor, George W. Bush, amb la gestió de l'huracà i supervisarà la magnitud del desastre, que suma ja tres estats en emergència

El president dels EUA, Barack Obama, visitarà avui la zona del golf de Mèxic afectada pel desastre de l'abocament de cru, que continua incontrolat i creix cada dia, tot posant en perill un dels ecosistemes més rics del país.

La visita presidencial, anunciada ahir, es produeix en un moment en què creixen les alarmes per la magnitud impredictible del vessament, que amenaça de convertir-se en la major catàstrofe ecològica de la història dels EUA i que ha col·locat ja en situació d'emergència tres estats: Louisiana, Florida i Alabama.

Obama pretén, amb la seva visita, veure de prop el desastre i fer costat al dispositiu que s'hi ha desplegat per tractar de contenir la gegantina clapa de cru que s'estén davant les costes de Louisiana.

La taca, amb una superfície de gairebé 10.000 quilòmetres quadrats, tan gran com l'illa de Puerto Rico, ja ha començat a contaminar els aiguamolls i a danyar les aus que hi van durant el seu trajecte migratori.

La Casa Blanca està decidida que la catàstrofe ambiental que pateixen Louisiana i els estats adjacents no es converteixi en un nou Katrina, que va marcar un dels moments de més baixa popularitat de l'expresident George W. Bush per la tardança del seu govern a reaccionar després de les inundacions pel pas d'aquest huracà, l'agost de 2005.

Com a mesura de prevenció, l'Executiu nord-americà ha decidit tancar dues plataformes petrolíferes ubicades a prop de la zona del desastre i evacuar-ne una.

British Petroleum, "ineficaç"

British Petroleum, concessionària de la plataforma petrolífera que va explotar el 20 d'abril i es va enfonsar dos dies després, ha començat a rebre dures crítiques de l'administració per la seva "ineficàcia" per segellar el pou marí que, segons estimacions oficials i de l'empresa mateixa, aboca cada dia uns 800.000 litres de petroli a la mar.

Això no obstant, alguns experts consideren que aquesta estimació és extremadament baixa i calculen que la xifra d'abocament podria ser cinc vegades major: 4 milions de litres de cru diaris.

Així les coses, els resultats d'un estudi del Departament d'Interior revelen que, amb un abocament de quatre milions de litres diaris, en aquests moments hi podria haver surant al golf de Mèxic uns 34 milions de litres de cru.

El dispositiu que ha posat en marxa l'administració per contenir el desastre ha mobilitzat de moment unes 2.000 persones i uns 75 vaixells, encarregats de la recollida del petroli de la superfície i de l'aplicació de productes per dissoldre'l.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris