lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
18°

Pena de mort: la solució?

Mentre els moscovites guardaven ahir dol per les víctimes dels sagnants atemptats suïcides de dilluns, que deixaren 39 morts i 70 ferits, la Policia extremava la seguretat i els polítics exigien que es restableixi la pena de mort per als terroristes

50616

Nombrosos ciutadans tornaren a ocupar les andanes de les estacions de metro.

DENIS SINYAKOV

El president de Rússia, Dmitri Medvédev, manifestà ahir que s'han de revisar-se les lleis i condemnes referents als crims de terrorisme. "Tenim raons per tractar de nou els assumptes relacionats a les pràctiques judicials respecte al terrorisme", digué Medvedev, sense concretar canvis. Per altra part, la comissió de Justícia i Afers Legals del Senat rus anuncià que estudiarà la imposició de la pena de mort als terroristes després dels sagnants atemptats suïcides de dilluns, amb 39 morts i 70 ferits al metro de Moscou. "Aquesta és la nostra reacció davant dels tràgics esdeveniments de la vigília", va assenyalar Anatoli Liskov, cap de la comissió, segons el diari digital Gazeta.ru.
Liskov afegí que en els propers dies la comissió té intenció de proposar esmenes a la legislació per castigar amb la pena capital els autors i organitzadors d'atemptats que costin la vida a un gran nombre de gent.

Segons l'article 205 del Codi Penal rus, la cadena perpètua és la màxima pena per als terroristes, independentment del nombre de víctimes que causin. La comissió pretén que l'esmentat article estipuli la pena de mort com a càstig per als terroristes, els atacs dels quals causin la mort de gran nombre de persones.
Pel que fa a l'aplicació de la pena de mort, hi ha des del 1996 una moratòria decretada per Borís Yeltsin, una condició obligada pel Consell d'Europa per acceptar Rússia en el seu si.

El dia després dels moscovites

Els moscovites guardaren ahir dol per les víctimes dels dos atemptats, la Policia extremava la seguretat i els polítics exigien restablir la pena de mort per als terroristes. Amb les banderes a mitja asta a tota la ciutat, milers de persones acudiren a les dues estacions de metro dinamitades, Lubyanka i Park Kultury, per deixar flors i espelmes en memòria dels morts en el doble atac. A les dues estacions, la gent instal·là altars improvisats, amb fotos de les víctimes, centenars d'espelmes, una mar de flors i icones ortodoxes, davant els quals se senyaven els viatgers creients, molts amb els ulls plens de llàgrimes.

A Park Kultury, davant on explotà la segona bomba, una autoritat de l'Església ortodoxa recitava pregàries d'agenollat, enmig de desenes de ciutadans que acompanyaven en veu baixa l'oració. El metropolità moscovita fou virtualment pres ahir per la Policia i efectius del ministeri de l'Interior en previsió de possibles atemptats i per infondre seguretat als milions de viatgers. A ambdues estacions es penjaren cartells commemoratius que recorden que a aquests llocs el 29 de març de 2010 els terroristes van llevar la vida a persones innocents.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miquel, fa mes de 10 anys
Perquè no es qüestionen els russos el problema de Xexènia, i sí, es plantegen la pena de mort amb persones que se immolen?. Uns han matat, altres moren, altres maten, uns moren.Encara la pena de mort és la sol.lució?.
Valoració:2menosmas
Per Guillem Bassa, fa mes de 10 anys
Totalment d'acord.
No m'estranyaria gens ni mica que els autors dels atemptats fossin els mateixos Russos. Recordau una bomba a un edifici, que originàriament fou atribuïda a un grup txetxè...i que finalment foren els mateixos serveis secrets russos els terroristes. Això pot ser més del mateix. Qui dubte de les mancances democràtiques de la Rússia post comunista!!! El problema és que a Rússia no hi ha opinió pública si no una societat oprimida i enganada.
Reclamar pena de mort era d'esperar, en un país tan controlat com és el Rus, les morts del metro siran utilitzades per retallar, una mica més les llibertats civils i si no temps al temps.

Això gràcies a deu a Espanya no va passar amb el 11M per que encara tenim una opinió pública crítica i lliure.
Valoració:3menosmas
Per Reflexions, fa mes de 10 anys
I s'han demanat els moscovites per quina raó posen bombes aquesta gent ?
O és que posen les bombes perquè s'han d'entretenir amb qualque cosa i s' auto-immolen per plaer ?
La sortida a la violència no passa per la via de l'acció-repressió, sinó pel reconeixement de drets que es neguen.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris