nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

El papa diu que no es veurà intimidat pels escàndols

Sense esmentar els casos d'abusos sexuals, Benet XVI desitjà que la fe en Déu li doni coratge per afrontar les crítiques

50662

Qualsevol diria que Benet XVI volía amagar-se darrere dels rams.

DANILO SCHIAVELLA

El papa, Benet XVI, que afronta una de les crisis més greus del seu pontificat per un escàndol d'abús sexual que afecta l'Església Catòlica, afirmà ahir que la seva fe li donaria el coratge necessari per no veure's intimidat per les crítiques. El pontífex, de 82 anys, encapçalà una missa davant de centenars de milers de persones a la plaça de Sant Pere amb motiu de l'inici de les celebracions de Setmana Santa, que commemoren els darrers dies de vida de Jesús.

Tot i que no esmentà directament l'escàndol d'abús sexual contra menors per part de capellans, parts del sermó podrien ser aplicables a la crisi a la qual ell i la seva Església s'enfronten. El líder catòlic digué que la fe en Déu ajuda a portar-lo "cap al coratge de no permetre veure's intimidat per la xafarderia mesquina de l'opinió dominant". Va explicar també que, de vegades, "l'home cau molt baix, a nivells vulgars", i "se sumeix en el pantà del pecat i en la falta d'honradesa".

No obstant això, indicà que "Crist ajuda a conduir els que sofreixen, els abandonats, cap a la fidelitat, fins i tot quan la situació es torna difícil", però va matisar que "no es poden assolir grans resultats sense grans renúncies ni durs exercicis". En aquest sentit, va llegir una pregària en la qual va demanar a Déu que ajudi "la joventut i aquells que treballen per educar-los i protegir-los", la qual cosa, segons l'opinió de la ràdio de la Ciutat del Vaticà, pretenia "resumir els sentiments de l'Església en aquest moment difícil". Amb tot, Benet XVI va apuntar que no se sentirà amenaçat per les "mesquines enraonies" de l'"opinió dominant" gràcies a la seva fe en Déu.

A la defensiva

Mentre l'escàndol ha convulsionat l'Església als Estats Units i a Europa, el Vaticà ha adoptat una posició a la defensiva, atacant la premsa i fent veure que allò que persegueix és difamar el papa, Benet XVI, i els seus principals assessors "a qualsevol preu". Malgrat tot, dissabte el portaveu en cap del Vaticà reconeixia que la resposta de l'Església davant dels casos d'abusos sexuals de capellans és crucial per a la seva credibilitat i que aquests s'han de "reconèixer i han de ser solucionats" fins i tot en els incidents succeïts fa dècades.

Papamòbil

Enmig d'aquest ambient tan enrarit, per primera vegada en els gairebé cinc anys de pontificat, Benet XVI va presidir des del papamòbil la processó de les Palmes. Els anys anteriors, el pontífex sempre havia entrat a la plaça de Sant Pere a peu i, a més, sempre havia realitzat el trajecte des de l'obelisc que s'aixeca enmig del recinte fins a l'altar major, instal·lat a l'atri del temple, de la mateixa manera. El portaveu vaticà, Federico Lombardi, va explicar que el papa va decidir usar el vehicle perquè així el poguessin veure millor tots els fidels que omplien la plaça, més de 60.000. Si hi hagués anat a peu -va manifestar- només l'haguessin vist els presents a les primeres files del recorregut processional. Així mateix, Lombardi va ressaltar que Benet XVI té per endavant una llarga setmana de feina, durant la qual presidirà tots els ritus de la Pasqua, a més de l'audiència pública que es du a terme els dimecres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Bonnín, fa mes de 10 anys
"El líder catòlic digué que la fe en Déu ajuda a portar-lo "cap al coratge de no permetre veure's intimidat per la xafarderia mesquina de l'opinió dominant". Això és tot el que se li ocorre davant el suplici que s'ha sotmès a les víctimes de pederastia de manera continua. A mi em sembla un acte de profunda covardia, a la qual molt pontífex ens hi tenen acostumats. Pot esser que segons quins delictes prescriguin segons la lleu dels homes. Que prescriguin no vol dir que no hagin estat comesos; l'encobriment de delictes, n'és un d'ells.
A un altre tipus de justícia (que és la que predica) no es podrà fer l'escàpol.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris