lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Els Legionarios reneguen de Maciel

La congregació religiosa reconeix la pederàstia del seu fundador i “demana perdó” a totes les víctimes

Ho han admès. Els Legionarios de Cristo van reconèixer ahir que el seu fundador, el mexicà Marcial Maciel, abusà sexualment de seminaristes i de menors, va tenir una filla amb una dona i dos més amb una altra, per la qual cosa han demanat perdó a "tots els que han estat perjudicats, ferits o escandalitzats per la seva reprovable actuació."

En un comunicat, els Legionarios asseguren que "havíem pensat i esperat que les acusacions presentades contra el nostre fundador fossin falses o infundades", però no ha estat així, de manera que "no podem mirar la seva persona com a model de vida cristiana o sacerdotal". "Estam profundament consternats i hem de reconèixer que són certes les acusacions contra el pare Maciel, entre les quals s'incloïen abusos sexuals a seminaristes i menors", manifesten en el document, fet públic deu dies després que conclogués la inspecció ordenada pel papa a aquesta congregació, que consta de més de 120 seminaris, 200 col·legis i 600 centres laics de tot el món.

En un dur comunicat, en el qual ja no l'anomenen "pare", els Legionarios reconeixen que el capellà mexicà (nascut el 1920 i mort el 2008) va tenir una filla "d'una relació estable i prolongada" amb una dona "i altres greus comportaments", que no citen. També assenyalen que dues persones afirmen que són fills del religiós i afegeixen: "Condemnam aquests actes contraris al deure cristià, religiós i sacerdotal de la vida del pare Maciel i afirmam que no corresponen als que ens esforçam a viure en la Legió i el Regnum Christi (els legionaris laics)".

"Expressam una vegada més el nostre dolor i pesar a totes i cadascuna de les persones que han estat danyades per les accions del nostre fundador", diu el text, en què també demanen "perdó" a totes aquelles persones que l'acusaren en el passat i no foren cregudes o no van ser adequadament escoltades, "perquè en aquell moment no podíem imaginar aquests comportaments".

Els Legionarios asseguren que han d'expiar les faltes i l'escàndol causat per Maciel i insten els seus membres a intensificar les pregàries i que es comprometin a "oferir seguretat" als menors en les seves institucions.
Per part seva, Raúl González Lara, qui diu ser fill de Maciel, considerà ahir "ridícul" demanar tan sols perdó. Assegurà que cal "que reparin el dany provocat".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris