nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
15°

La coalició política d'Uribe aconsegueix la victòria a les legislatives colombianes

116978

El candidat de la U, Santos, felicitant-se de la victòria.

Leonardo Mu

El Partit de la U del president colombià, Àlvaro Uribe, i el seu aliat el Partit Conservador han aconseguit la victòria a les eleccions legislatives celebrades aquest diumenge a Colòmbia, ja que han aconseguit imposar-se a les votacions de les dues cambres d'acord amb resultats oficials que s'acosten al 75% del vot escrutat.

El Partit de la U ha obtingut el 24,5% dels vots a les eleccions al Senat mentre que en aquestes votacions el Partit Conservador, un aliat clau de la coalició uribista, ha obtingut el 22% dels sufragis. Aquestes dues formacions també han aconseguit la majoria dels escons a la cambra baixa, segons els resultats oficials.

Els votants han elegit un total de 102 senadors i 166 congressistes. La coalició que sustenta Uribe, que a més d'estar formada pel Partit de la U i els conservadors es compon del Partit Canvi Radical -que s'acosta al 8% dels suports- i altres formacions més petites, manté la majoria al Senat amb 68 senadors i a la cambra baixa amb 107 escons.

ELECCIONS PRIMÀRIES DEL PARTIT CONSERVADOR

Aquest diumenge el Partit Conservador també elegia el seu candidat a les eleccions presidencials, fet que podria suposar un obstacle per al bon funcionament de l'aliança amb el Partit de la U en el cas que el candidat vencedor decideixi enfrontar-se per la presidència del país a Juan Manuel Santos, candidat del partit de la U i successor d'Uribe.

Els dos candidats conservadors són Noemí Sanín, que de la mateixa manera que Santos va ocupar la cartera de Defensa, i Andrés Felipe Arias, un aliat d'Uribe que va afirmar públicament que estudiaria construir una candidatura conjunta amb el Partit de la U a les eleccions presidencials. Segons resultats parcials, Arias avantatjaria Sanín en la votació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris