cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El Vaticà defensa Benet XVI, però reconeix 300 casos de pedofília en els darrers 50 anys

La cancellera Angela Merkel instà a “aclarir” els darrers escàndols que han sacsejat les diòcesis alemanyes

El Vaticà defensa el papa davant les denúncies que rep d'intentar "amagar" casos d'abusos sexuals produïts a Alemanya quan era arquebisbe de l'arxidiòcesi de Munic i Freising, però reconeix 3.000 acusacions de delictes que hi estan relacionats a les seves diòcesis en els darrers 50 anys. El 'promotor de justícia' de la Congregació per a la doctrina de la fe, Charles J. Scicluna, assegurà ahir que acusar Benet XVI d'ocultació de delictes de pedofília és "fals" i "calumniós". "El cardenal Ratzinger va demostrar saviesa i fermesa a l'hora de tractar aquests casos. De fet, va donar proves de gran valor afrontant alguns temes molt difícils i espinosos", va argumentar Scicluna en una entrevista per al diari italià L'Avvenire.

No obstant això, va reconèixer que en el passat "pot ser" que alguns bisbes "hagin estat massa indulgents amb aquest tristíssim fenomen". Tanmateix, matisà que aquesta tolerància manifestada cap als anomenats "capellans pedòfils" es va produir només en la praxi, ja que, "en l'àmbit dels principis, la condemna per aquesta tipologia de delictes ha estat sempre ferma i inequívoca". En aquest sentit, Scincluna xifrà en 3.000 les acusacions de sacerdots diocesans i religiosos referents a delictes comesos en els darrers cinquanta anys i recordà que el 60% d'aquests casos són atraccions sexuals entre adolescents del mateix sexe, el 30% relacions heterosexuals i el 10% restant pedofília. "Els casos de sacerdots acusats de pedofília vertadera i pròpia són, finalment, uns 300", digué Scicluna.

Per part seva, el director de l'Oficina d'Informació de la Santa Seu, Federico Lombardi, lamentà l'"acarnissament" amb què en els darrers dies s'ha intentat involucrar el papa en aquests casos i va considerar que "aquests esforços han fracassat". Sigui com sigui, el tema ha desenvolupat rellevància política. La cancellera alemanya, Angela Merkel, demanà ahir l'aclariment d'aquests casos d'abusos, que han escandalitzat tot el país. "No importa si es tracta d'escoles públiques o privades, és imprescindible aclarir els fets", va assegurar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris