nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

EUA, units en la paranoia

Les ambaixades d'Alemanya, França, Itàlia i Japó al Iemen anunciaren que tancaven, el mateix dia que als EUA es van començar a escorcollar tots els passatgers procedents de 14 països sospitosos

Al tancament, diumenge, de les ambaixades dels EUA i el Regne Unit al Iemen, per l'amenaça terrorista que plana sobre "un objectiu a Sanà", la capital del país, se sumaren ahir les ambaixades d'Alemanya, França, Itàlia i el Japó. Unes clausures que es produïen el mateix dia que la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, advertia des de l'Iraq que la situació al Iemen s'ha convertit en una amenaça tant per a l'estabilitat regional com per a la global. "Consideram que hi ha implicacions globals per la guerra al Iemen i per les iniciatives d'Al Qaeda allà per a utilitzar-lo com base d'atacs terroristes lluny de la regió", va afirmar Clinton.

Tancat 'per motius de seguretat'

L'ambaixada d'Alemanya va argumentar que tancava la secció consular per "motius de seguretat", segon van justificar fonts de la legació diplomàtica al país àrab.

Des de París, el ministeri d'Exteriors gal confirmava la clausura al públic de la legació francesa i va indicar que els seus ciutadans han rebut instruccions per restringir al màxim els moviments.

Això no obstant, fonts de l'ambaixada nipona revelaren que estarà tancada, també seguint l'exemple d'altres representacions diplomàtiques al Iemen.

Per altra banda, des de Roma, fonts del Ministeri d'Afers Exteriors italià confirmaren que l'ambaixada també quedava clausurada, tot i que "operativa al cent per cent". Així mateix, el ministre d'Exteriors, Franco Frattini, va demanar a l'alta representant de Política Exterior de la Unió Europea, Catherine Ashton, una acció coordinada d'Europa al Iemen.

EUA apunta cap a 14 països

Els aeroports dels EUA han començat a aplicar des d'ahir noves mesures de seguretat que inclouen controls aleatoris a tots els viatgers i un escorcoll obligatori a aquells que arribin procedents de 14 països vinculats amb el terrorisme. De moment, el Govern no ha aclarit quins països són els que se sotmetran a aquests controls, encara que sí ha indicat que afectarà els que figuren en la llista del Departament d'Estat com a patrocinadors del terrorisme, com són Cuba, l'Iran, el Sudan i Síria, a més de l'Afganistan, Algèria, l'Iraq, el Líban, Líbia, Nigèria, el Pakistan, l'Aràbia Saudita, Somàlia i el Iemen.

D'altra banda, al respecte de l'ús d'escàners corporals que alguns països pretenen utilitzar als controls de seguretat dels aeroports per tal de prevenir-hi actes de terrorisme, la Comissió Europea vol estudiar l'impacte que poden tenir per a la salut i també per a la privacitat de tots els passatgers que passin per l'aeròdrom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris