muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Disturbis a l'Iran en una nova marxa antigovernamental

La Policia antidisturbis iraniana, amb l'aprovació dels milicians islàmics basiks, va reprimir ahir amb duresa la manifestació de l'oposició contra el règim del president Mahmud Ahmadinejad, en la qual es varen produir forts enfrontaments.

L'oposició aprofità la celebració del Dia de suport a Palestina per protestar contra el govern d'Ahmadinejad, el qual acusa d'haver estat reelegit de manera fraudulenta en els comicis del juny.

El darrer divendres del mes sagrat musulmà, el ramadà, està marcat en el calendari iranià com el Dia d'Al Quds (de Jerusalem) i cada any es fa un acte a favor dels palestins i contra Israel.

Malgrat les advertències del Govern, els partidaris del moviment denominat Verd, el color de l'oposició, varen ocupar els carrers cèntrics de Teheran, on s'havia concentrat un grup de seguidors d'Ahmadinejad.

Amb banderes i símbols reformistes de color verd, els manifestants varen corejar consignes contra l'Executiu mentre feien el senyal de la victòria.

En els enfrontaments, la Policia i els basiks reprimiren amb abundant material antidisturbis els opositors, que els replicaren llançant-los pedres i botelles.

Segons alguns testimonis, els partidaris d'Ahmadinejad arribaren fins i tot a envoltar diversos dirigents reformistes, com ara l'antic candidat presidencial Mehdi Karrubi i l'expresident Mohammed Khatami, per tal de protegir-los d'una agressió abans que hi intervinguessin les forces de seguretat.

Negacionisme

Pel que fa a la celebració del dia, el president de l'Iran, Mahmud Ahmadinejad, va voler indicar que l'Holocaust és "una mentida" i un pretext per a la creació de l'estat jueu, amb el qual els iranians tenen l'obligació religiosa d'enfrontar-se.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris