nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El G20 veu la llum al final del túnel

Els ministres d'Economia de les grans potències es reuniren ahir a Londres per preparar la pròxima cimera de caps d'Estat (dia 24) i acordaren mantenir les mesures que han donat els primers indicis de recuperació

Optimisme. Els ministres d'Economia i Finances dels països "desenvolupats", el G20, es reuniren avui per negociar quines són les solucions a la crisi econòmica mundial.

En la fructífera cimera, acordaren mantenir els actuals plans d'estímul en marxa per consolidar els indicis de recuperació de les grans economies i limitar les bonificacions que reben els directius de la banca.

Així, els ministres es veieren a Londres per preparar la cimera de caps d'Estat i de Govern dels pròxims dies 24 i 25 a Pittsburgh (EUA) i pactaren també donar més presència a les nacions emergents en els organismes financers internacionals.

"Continuarem aplicant les mesures de suport, inclosa la política monetària i fiscal, aprovades en la cimera duita a terme a Londres el mes d'abril, fins que garantim la recuperació", va dir el ministre britànic, Alistair Darling.

A més, va anunciar que mantindrem la reforma del sistema financer per evitar que es repeteixin crisis com la de l'any passat i que es revisarà el "sistema de compensacions" dels directius bancaris perquè no s'adoptin polítiques de risc a curt termini que comprometen l'estabilitat dels mercats.

Darling va destacar que s'han produït "progressos substancials" des que el G20 es va reunir a final de 2008 per afrontar la pitjor crisi mundial des de la II Guerra Mundial, que "els mercats financers s'estan estabilitzant i que l'economia global està millorant".

Així mateix, el G-20 es va comprometre en el seu comunicat final a "treballar per combatre l'excessiva volatilitat dels preus de les matèries primeres, millorant la transparència dels mercats, promovent el diàleg entre els països productors i els consumidors."

El tema de les primes bancàries era un dels assumptes més espinosos, però va quedar superat amb la proposta que va presentar Darling davant del ple.

La inicativa inclogué una pròrroga sobre un percentatge dels abonaments pactats, en espera de conèixer el resultat de la gestió del directiu, retallades si els resultats són dolents i vincular en major mesura el benefici a la marxa de les accions en borsa.

"Han evitat una catàstrofe"

La valoració del director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, va ser molt positiva. Assegurava ahir que els bancs centrals han ajudat a evitar una "possible catàstrofe" econòmica global i va advertir que la crisi no està superada. Strauss-Kahn va apuntar que el món encara "no està fora de la crisi", però va reconèixer que "començam a veure el final del túnel".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris