cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

Més tropes cap a l'Afganistan

El Govern estudia enviar més efectius regulars al país un cop realitzades les eleccions del pròxim 20 d'agost. Metrestant, un contingent amb 450 soldats hi ha arribat per garantir l'estabilitat en els comicis

Més tropes espanyoles podrien arribar a l'Afganistan. El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es mostrà disposat a augmentar el nombre de soldats a la zona després de les eleccions que viurà el país el pròxim dia 20. "Si fos necessari incrementar la nostra presència, ho faríem", assegurà el president en una entrevista concedida al rotatiu New York Times. Així mateix, Zapatero hi afegí: "No és una qüestió de què pot fer Obama per nosaltres, sinó què podem fer nosaltres per ell".

Per part seva, la ministra de Defensa, Carme Chacón, s'expressà de manera coincident i indicà que, "si la seguretat ho requerís", l'Estat hi enviaria més homes. De fet, l'Exèrcit espanyol ja ha augmentat la quantitat d'efectius, fins i tot un batalló electoral de 450 membres, perquè les eleccions puguin desenvolupar-se de manera correcta. En aquest sentit, la ministra afirmà en una visita al país que el Govern central sempre ha defensat una estratègia a l'Afganistan que no és només militar i asseverà que els nous plans inclouen la garantia de la governabilitat i que els afganesos es puguin fer càrrec de les seves institucions. Per això mateix, va subratllar que les pròximes eleccions són "cabdals".

Tanmateix, l'estratègia seguida a l'Afganistan no és del tot compartida per la resta de les forces polítiques. Així, el PP demanà ahir mateix una reunió urgent a la Comissió de Defensa del Congrés per tal d'aclarir l'"alarmant improvisació" de Zapatero a l'hora de valorar la possibilitat d'augmentar el nombre de tropes desplaçades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris