algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
25°

L'arribada d'estrangers cau un 8%

En el primer semestre, 3,7 milions de turistes foranis han visitat Balears

L'arribada a les Balears de turistes estrangers durant el primer semestre de l'any va ser de 3,7 milions, un 8 per cent menys que en el mateix període de 2008, segons l'enquesta de Frontur.

El juny, la disminució ha estat del 7 per cent i el nombre de visitants estrangers que va arribar a l'arxipèlag s'ha xifrat en 1,3 milions.

Mentrestant, l'arribada a Espanya de turistes estrangers en els sis primers mesos de 2009 ha estat de 23,6 milions, un 11,4 per cent menys.

Aquesta tendència descendent en el conjunt del país ha suposat un retrocés del 10 per cent respecte a juny de 2008, amb una xifra d'arribades de turistes que ha assolit els 5,2 milions.

L'enquesta, que elabora l'Institut d'Estudis Turístics del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, destaca que Catalunya, les Canàries, Balears i Andalusia han estat les comunitats més visitats, i que Madrid ha estat la regió en créixer-la més el nombre de turistes foranis.

El Regne Unit i Alemanya continuen essent els principals mercats de turistes a Espanya, i suposen un 48 per cent del total, encara que van concentrar bona part de la caiguda tant el juny com en l'acumulat dels sis primers mesos l'any.

El juny, la caiguda fou del 11,6 per cent en turistes procedents del Regne Unit i del 10,4 per cent en els d'Alemanya, mentre que en l'acumulat del semestre la caiguda el turisme britànic és del 16,3 per cent i la de l'alemany de l'11 per cent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per barco per en barrrcooo, fa mes de 10 anys
A mi em preocupen molt bàmbols com en barrrcooo. Personatges com aquest ja no haurien de ser per aquí. Que el problema és Espanya, cap de fava, no els immigrants!
Valoració:0menosmas
Per RT, fa mes de 10 anys
Era impossible continuar amb el creixement turístic any rere any; algun dia havíem de tocar sostre. Ara és el moment de replantejar-se el model productiu i planificar de cara als propers vint anys, sobretot perquè vivim en una illa i els recursos són més limitats que al continent.
Valoració:22menosmas
Per bru, fa mes de 10 anys
En resposta a "barrrcooooo":
Fillet, que te bombin. Per mi lo que has de fer és partir tu i deixar-nos viure en pau. Prou xenofòbia, me cagon déu!
Valoració:2menosmas
Per bru, fa mes de 10 anys
ja era hora. A mem si així canviam d'una punyetera vegada de model econòmic insostenible i depredador
Valoració:18menosmas
Per barrrcooooo, fa mes de 10 anys
A mi lo que em preocupa no són els qui arriban, sinó els qui no s'en van.
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris