cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
19°

L'euro supera per primer pic els 1'50 dòlars i el Brent puja a més de 100

Per primera vegada en la història, l'euro superà ahir la temuda barrera dels 1'50 dòlars i s'ha col·locat en les 1'5047 unitats unitat al mercat de Nova York. questa caiguda del bitllet verd impulsà les matèries primeres també a màxims històrics. Així, el preu del cru Brent, de referència a Europa, marcà un nou rècord al mercat de futurs de Londres en cotitzar a 100'03 mentre que el preu de l'or continua escalant posicions i se situava per sobre dels 964 dòlars per unça.

La cotització de la moneda comuna europea davant el 'bitllet verd' registrà ahir un nou màxim històric en assolir un canvi d'1'4982 dòlars, davant l'anterior rècord d'1'4967 dòlars. La debilitat de la divisa nord-americana s'ha accentuà després de conèixer-se que continua disminuint la confiança dels seus consumidors en l'economia i el valor d'habitatge, mentre puja la inflació.

La fita de l'euro s'interpreta com un signe de la fortalesa o, almenys, major resistència de l'economia europea davant una acumulació d'indicis negatius en l'economia nord-americana. A diferència de la Fed, el BCE ha decidit, fins al moment, aguantar el preu dels diners en el 4%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris