cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Raúl Castro és elegit nou president de Cuba

Assegurà que assumeix el càrrec conscient que «Fidel és Fidel», el líder insubstituïble de la revolució

85214

El nou president cubà amb el seu vot a la mà en l'acte de l'Assemblea ahir.

REUTERS.

El general Raúl Castro Ruz, de 76 anys, fou elegit ahir president de Cuba i succeeix així el seu germà Fidel, de 81, que va ser en el poder 49 anys i 55 dies, gairebé la meitat de la vida independent de l'illa. L'anunci oficial el realitzà el reelegit president del Parlament, Ricardo Alarcón, entre aplaudiments de la sala.

En les seves primeres paraules, Raúl Castro afirmà que el comandant en cap de la revolució continua sent Fidel, malgrat els seus trencaments de salut, i que sols el Partit Comunista és el seu digne hereu, com a «força dirigent superior». President interí durant els darrers 19 mesos, el general va encapçalar la llista única de candidats presentada a l'Assemblea Nacional per designar per cinc anys el nou president i altres dignataris del Consell d'Estat.

José Ramón Machado Ventura, metge, de 77 anys, és el nou primer vicepresident de la cúpula cubana, en la qual pràcticament només ha canviat Fidel Castro. Seran vicepresidents del Consell d'Estat Carlos Lage, Juan Almeida, Esteban Lazo, Abelardo Colomé Ibarra i Julio Casas Regueiro, tots ja dirigents coneguts del règim, i el secretari serà José Miyar Barruecos.

És la primera transició en el lideratge cubà des que els Castro van enderrocar el dictador Fulgencio Batista l'1 de gener de 1959 i el missatge és diàfan: tot continua igual. D'aquesta manera, el nou president de Cuba, Raúl Castro, assegurà ahir que assumeix el càrrec conscient que «Fidel és Fidel» i «insubstituïble» i que només el Partit Comunista de Cuba pot ser digne hereu del líder cubà.

«Assumesc la responsabilitat que se m'encomana amb la convicció que, com he afirmat moltes vegades, el comandant en cap de la revolució cubana és un sol, Fidel és Fidel», va indicar Raúl Castro davant de l'Assemblea Nacional. A continuació va demanar permís a l'Assemblea per poder continuar consultant el líder cubà sobre «les decisions d'especial transcendència per al futur de la nació», especialment les vinculades amb la defensa, la política exterior i el desenvolupament socioeconòmic. L'Assemblea va acceptar de manera unànime la petició del nou president.

A més a més, el cap d'Estat va anunciar una reestructuració de l'Administració i va anticipar una gestió més eficient per part del Govern, una «estructura més compacta i funcional», va afegir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris