cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Els hotelers balears afirmen que tot continua igual als seus negocis

Els empresaris eviten fer comentaris sobre la situació política a Cuba

La prudència o la negativa a parlar marca les respostes de les cadenes hoteleres mallorquines amb presència a Cuba quan se'ls demana per l'anunci de la retirada de Fidel Castro. «No entram en temes polítics, nosaltres som empresaris», coincideixen a assenyalar fonts d'Iberostar, Barceló, Sol Meliá i Oasis (propietat del grup turístic Globalia). En tot cas, els hotelers no veuen els efectes que pot tenir aquesta nova situació política en l'activitat dels seus negocis i afirmen que per part seva «tot continua igual». De fet, des d'alguna d'aquestes cadenes assenyalen que l'anunci de retirada de Castro ha fet oficial una situació que era vox populi des de feia mesos.

En aquest sentit, les cadenes hoteleres continuen amb els seus plans d'expansió a l'illa. Barceló té previst obrir-hi entre 3 i 4 establiments en els propers tres anys i Oasis acaba de posar en marxa dos hotels més, fins a tenir-ne sis. No són els únics mallorquins amb projectes a l'illa caribenya o que hi tinguin presència. Blau Hotels, Hotetur i Riu són alguns dels que també disposen d'establiments en gestió o propietat a Cuba. Així mateix cal tenir en compte que algunes d'aquestes cadenes tenen negocis als EUA o intenció d'aterrar-hi, per tant els comentaris sobre la situació política a Cuba s'han de fer amb cura per no ferir la sensibilitat d'un costat o de l'altre.

El conseller de Turisme, Francesc Buils, també parlà en relació a la renúncia de Castro i les seves paraules foren més contundents. Afirmà que el Govern «defensarà els interessos del sector turístic mallorquí» a l'illa. Tot i així, puntualitzà que a l'Executiu no el preocupa que la situació pugui canviar «en les pròximes setmanes».El conseller Buils va assenyalar que tota obertura democràtica d'un país és «fonamental» i que «vetlarà amb totes les conseqüències» pels interessos que els empresaris tenen a l'illa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris