cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

Sarkozy promet «guerra sense treva» als suburbis amb 4.000 policies més

El president presenta un pla basat en la seguretat ciutadana en els barris marginals

85330

Sarkozy no aclarí a l'Elisi com es finançarà el pla per acabar amb la conflictivitat.

EFE.

El president francès, Nicolas Sarkozy, prometé una «guerra sense treva» als «traficants i vàndals» amb 4.000 nous policies als barris marginals a més d'ajuts per a l'educació, formació i ocupació, quan presentà ahir el seu pla per als guetos perifèrics de les grans ciutats de l'Estat. Més de dos anys després de l'ona de violència que assolà els barris perifèrics de França, quan era ministre d'Interior, el cap d'Estat conservador revelà el seu projecte per a «una nova política per als suburbis» en un discurs a l'Elisi davant habitants d'aquests barris, membres d'associacions, càrrecs electes locals, empresaris i diversos membres del seu Govern.

Sarkozy anuncià el desplegament de 4.000 policies addicionals en tres anys als barris marginals, «un nou impuls» als Grups d'Intervenció Regional contra «l'economia subterrània», i el reclutament de «ciutadans voluntaris». «El primer deure de l'Estat és assegurar la seguretat. El primer dret dels ciutadans és el de viure tranquil·lament sense estar contínuament amenaçats per vàndals», afirmà el president, resolt a posar «els mitjans necessaris» per neutralitzar aquesta «ínfima minoria».

«Posarem fi a la llei de les colles, del silenci, dels tráfics» i s'emprendrà «una lluita sense treva contra els traficants de drogues, els mafiosos i els vàndals», subratllà. Prometé «assumir plenament la responsabilitat, l'aplicació, el seguiment i els resultats» d'aquesta «guerra» i digué que assumeix tot el que ha «dit» i «fet» en el passat, en al·lusió a la netedat dels barris marginals amb «mànega de pressió» o el seu qualificatiu de certs joves com «gentalla». Tanmateix, Sarkozy defensà com a principals eixos del nou pla l'educació, la formació i l'ocupació per ajudar els joves que volen «sortir endavant»; la millora del transport públic amb 500 milions d'euros sobre 5 anys per «desenclavar» els guetos.

Llevat d'aquest 500 milions d'euros, Sarkozy guardà silenci sobre el finançament de les altres mesures anunciades, la qual cosa suscità el neguiit d'associacions i batles i les crítiques de l'oposició d'esquerres. Els 500 milions procediran dels fons previstos a un paquet mediambiental de la passada tardor.La presència de serveis públics és una altra necessitat, des de l'1 de setembre hi haurà un representant de l'Estat per barri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris