algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Mitt Romney abandona la carrera republicana cap a la Casa Blanca

Assegura que ho fa per no perjudicar el partit i que odia perdre

El precandidat republicà Mitt Romney anuncià ahir que abandona la lluita per la investidura presidencial del seu partit, després de resultats pitjors de l'esperat en el «superdimarts» d'eleccions primàries en més de 20 estats nord-americans. «Vaig entrar a aquesta carrera perquè estim els Estats Units, i perquè estim els Estats Units, en aquest temps de guerra, sent que ara he de fer-me a un costat pel nostre partit i pel nostre país», sostingué.

En un discurs davant d'una agrupació conservadora a Washington, en què recordà l'expresident Ronald Reagan i criticà els candidats demòcrates Hillary Clinton i Barack Obama. Romney, un ric empresari mormó de 60 anys, posà així fi a la seva pugna per la nominació republicana. Romney argumentà que la seva decisió de fer una passa al costat és per evitar una carrera que divideixi els republicans, una cosa que, segons indicà, podria donar avantatge al Partit Demòcrata amb vista a les eleccions presidencials de novembre.

«Francament, en aquests temps de guerra, simplement no puc deixar que la meva campanya ajudi a retre's davant del terrorisme, assenyalà, fent referència a la intenció dels candidats demòcrates de retirar-se de l'Iraq. «No és una decisió fàcil. Odii perdre», agregà. Encara que no donà un suport explícit al favorit republicà, John McCain, Romney sí que elogià les actituds del senador per Arizona sobre l'Iraq, i no esmentà cap dels altres dos candidats republicans en llista.

«No estic d'acord amb el senador McCain en gaire temes, com saben. Però estic d'acord amb ell de fer el que sigui necessari per tenir èxit a l'Iraq», indicà. Romney obtenia fins ara menys delegats que McCain. McCain, que no aconsegueix obtenir el suport dels més conservadors del seu partit, haurà de treballar ara per conquerir aquesta part de l'electorat republicà que divideix simpaties entre Romney i Huckabee.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris