nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Bush proposa un pla de 145.000 milions de $ per evitar la recessió

Els doblers arribaran als consumidors per la devolució d'imposts

El president d'EUA, George W. Bush, proposà ahir un pla de mesures de reactivació de l'economia que ha d'aplicar-se de manera urgent per evitar la recessió i que ha d'estar dotat, almenys, amb uns 145.000 milions de dòlars. El discurs del president arriba en un moment d'especial preocupació, després que els analistes de diversos bancs d'inversió alertassin que l'economia va créixer en el darrer trimestre de 2007 un 1 per cent i que en el 2008 pot arribar la recessió.

Bush reconegué que existeix el risc d'un canvi de cicle, és a dir, el pas del creixement econòmic a la recessió. «La continuada inestabilitat en els mercats financers i immobiliaris pot causar un dany addicional a l'economia en general i posar en perill el creixement i la creació d'ocupació».

La millor manera per evitar-ho, digué Bush, és posar en marxa un paquet de mesures prou «gran» per reactivar el creixement, i digué que ha d'estar dotat, almenys, amb l'1 per cent del Producte Interior Brut (PIB), és a dir, uns 145.000 milions de dòlars. Aquests doblers han d'arribar directament a les butxaques dels consumidors, a través de dues vies, desgravacions fiscals per als negocis que inverteixin i la devolució d'impostos per als particulars.

«Si deixam que els nord-americans es quedin amb un poc dels doblers (dels impostos), això farà que augmenti la despesa», digué el president dels EUA, conscient que el consum representa les dues terceres parts del PIB nord-americà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris