nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Bush i Bernanke cerquen mesures fiscals urgents per estimular l'economia

El president dels Estats Units i el cap de la Reserva Federal intenten evitar la recessió

70618

El president de la Reserva Federal dels Estats Units, Ben Bernanke, ahir al Congrés.

EFE

El president dels EUA, George W. Bush, i el de la Reserva Federal, Ben Bernanke, coincidiren ahir en la necessitat de crear un paquet de mesures urgents que estimulin l'economia davant dels temors que pugui entrar en recessió.Bernanke, en una intervenció davant del Congrés, assegurà que l'economia nord-americana necessita un estímul fiscal ràpid i temporal per evitar una recessió, encara que advertí els legisladors que sospesin acuradament les opcions abans de rebaixar els impostos o augmentar les despeses.

Per la seva part, un portaveu de la Casa Blanca confirmà que el president George W. Bush proposarà el paquet de mesures estimulants que necessita l'economia.Durant els darrers dies, diversos experts han alertat dels perills que l'economia nord-americana pugui entrar en recessió a causa de la caiguda en el consum, la restricció del crèdit i la crisi del mercat immobiliari.

En la seva intervenció, Bernanke insistí que, perquè el paquet d'estímul fiscal sigui útil, «s'ha d'aplicar ràpidament i s'ha d'estructurar perquè els seus efectes sobre la despesa agregada tinguin lloc els pròxims dotze mesos». Però alhora, Bernanke advertí que qualsevol pla hauria de ser «explícitament temporal, de manera que s'eviti un estímul no desitjat més enllà del curt termini i, el més important, per evitar un augment en el dèficit del govern federal».En el seu discurs, el president de la màxima autoritat monetària va deixar oberta la porta a un nou retall dels tipus d'interès, en assegurar que «estam preparats per prendre mesures substantives addicionals per sostenir el creixement i per atenuar els riscs de desacceleració».Tanmateix, encara no s'han donat detalls del pla que podria presentar Bush. Fonts de la Casa Blanca, però, varen assenyalar que des del Govern s'estan considerant totes les opcions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris