nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Un suïcida provoca almenys vuit morts en una mesquita al Pakistan

Pegà uns tirs i després s'immolà en un temple xiïta de Peshawar

Almenys vuit persones moriren i més de 20 resultaren ferides ahir en un atemptat suïcida perpetrat davant una mesquita xiïta de Peshawar, al nord-oest del Pakistan, i que podria fer ressorgir tensions entre aquesta minoria i la majoria sunnita al país.

A més, aquesta matança coincideix amb la festa musulmana xiïta de l'Atxura, que commemora el final tràgic de l'imam Hussein, en el segle VII.«El kamikaze, de just 15 o 16 anys d'edat, s'ha fet esclatar just després d'haver travessat el rastell d'entrada que dóna a la sala d'oració», va afirmar el portaveu del Ministeri de l'Interior, Javed Cheema.Segons diversos testimonis, un individu armat amb un fusell d'assalt obrí foc i després s'immolà just a l'entrada del local de culte xiïta, on estaven congregats un centenar de fidels.

«He vist un home empènyer les forces de seguretat a la porta i després córrer mentre disparava. Hi ha hagut una enorme explosió i molt fum, després s'ha tallat l'electricitat», explicava Ghulam Abbas, un responsable de la mesquita. «Hi ha hagut crits terribles i trossos de carn propulsats entorn de l'entrada», afegí.

Després d'aquest atemptat, els fidels no varen contenir en absolut la seva ira i es copejaven el pit en senyal de dol a l'exterior de la mesquita, un edifici encara en construcció al qual acudeixen amb freqüència els habitants pobres de Peshawar, de majoria sunnita.Peshawar és la capital de la província de la Frontera del Nord-oest, pròxima a les zones tribals frontereres amb l'Afganistan, escenari d'una sublevació d'insurgents islamistes de la nebulosa d'Al Qaeda i dels talibans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris