nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Chávez culpa els EUA d'intentar frustrar l'alliberament dels ostatges de les FARC

«Si Uribe acceptàs negociar amb la guerrilla entrarien en els protocols de Ginebra»

84384

El president veneçolà, en la seva emissió diària del programa 'Aló Presidente'. Foto. EFE.

El president veneçolà, Hugo Chávez, destacà ahir que l'alliberament de Clara Rojas i de Consuelo González, ostatges de les FARC, es va produir «amb èxit, malgrat tot l'esforç de l'imperi nord-americà per frustrar-lo i perquè acabàs en una tragèdia».

Segons Chávez, les ostatges « diuen coses interessants», en referència a les declaracions segons les quals els bombardeigs suposats de l'Exèrcit colombià causaren que es frustràs un alliberament previ, previst per al dia 31 de desembre, i repetí que aquesta guerrilla ha de ser retirada de les llistes de terroristes.

«Indiscutiblement es varen presentar accions d'operacions militars a la zona on ens havíem de mobilitzar i no ens permeteren l'arribada al lloc» previst per a l'alliberament, segon va afirmar l'excongressista de Colòmbia que va ser alliberada, Consuelo González.

Després de la primera operació fallida a les selves colombianes del 31 de desembre, «canviàrem la manera operacional i fixàrem el dia (dimecres) que ens arribaren les coordenades exactes (d'allà on es trobaven), muntàrem l'operació i en menys de 24 hores ren rescatades», digué Chávez.

«Després dels dubtosos esdeveniments» de l'11 de setembre de 2001 a Nova York, el president d'EUA, George W. Bush, «va llançar la guerra mundial contra el terrorisme, l'extermini, i això és el que pretén a Colòmbia» assegurà el dirigent veneçolà.

D'altra banda, el cap de l'Executiu veneçolà, demanà ahir a Àlvaro Uribe, «ser audaç» i «donar un pas històric» cap a la pau al seu país, i opinà que requereix inicialment el reconeixement de bel·ligerància de les guerrilles.

«Si vostè reconeix a les FARC l'estat de bel·ligerància, per exemple, i les FARC l'accepten, entrarienen els protocols de Ginebra», i s'acabarien els grests i als atacs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris