lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Musharraf nega que la inteligència del seu país oculti proves sobre l'assassinat

El president pakistanès desaprova la investigació que en du a terme Scotland Yard

101064

Perevez Musharraf, durant la compareixença d'ahir.

El president del Pakistan, Pervez Musharraf, rebutjà ahir la possibilitat que les agències de seguretat del país siguin darrere l'assassinat de la candidata Benazir Bhutto, i recordà que la morta estava avisada de les amenaces dels militants islamistes. Musharraf assegurà que les autoritats no són responsables del buit en la seguretat que permeté l'assassinat de l'exprimera ministra a Rawalpindi el 27 de desembre. «Durant els darrers nou mesos hi ha hagut 19 atacs suïcides amb bombes, la majoria dels quals han estat contra militars i contra la Intel·ligència del país», per la qual cosa, segons el president, «seria una broma que la Intel·ligència usi les mateixes persones que ens ataquen».

La mateixa líder del Partit del Poble del Pakistan (PPP) havia parlat de la necessitat de posar fi a les milícies. Tanmateix, molts de pakistanesos creuen que pot haver estat assassinada per altres enemics, per ventura de les agències de seguretat del país. Musharraf explicà que la seguretat en el míting de Rawalpindi era important, ja que hi havia devers 1.000 policies tant entre el públic com vigilant des de l'aire, com també entorn de Bhutto. «Tots hem de lluitar junts per posar fi a aquesta amenaça», declarà. També expressà el seu descontentament amb la investigació que la Policia britànica du a terme sobre la mort de Bhutto.

Tots els líders de l'oposició han instat Musharraf a deixar la política, perquè troben que hi representa una font d'inestabilitat. Per la seva banda, George W. Bush qualificà ahir Musharraf d'aliat dels Estats Units en el combat contra el terrorisme i afirmà que el líder del país asiàtic hauria de treballar amb el guanyador de les eleccions programades per al mes que ve.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris