cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Israel i Palestina acorden a Annapolis aconseguir la pau abans de l'any 2009

«No hi ha cap altre camí ni altra solució que la de crear dos estats», afirmà l'israelià

99052

Imatge de la manifestació multitudinària que es va fer a Gaza contra la conferència.

EFE

Tot i el pessimisme inicial generalitzat, el discurs inaugural de la Conferència de Pau sobre l'Orient Pròxim que té lloc a Annapolis, a Maryland, obrí la porta a una solució propera. I és que començà amb un acord entre el primer ministre israelià, Ehud Olmert, i el president de l'Autoritat Palestina, Mahmoud Abbas, per iniciar negociacions encaminades a aconseguir un acord de pau abans que finalitzi el 2008, a base de reunions bilaterals cada quinze dies.

Així, d'aquest «punt de partida», segons Bush, en podrien sorgir dos països veïns, perquè «no hi ha cap altre camí sinó la pau, cap solució sinó la de dos estats», segons Olmert.

Davant de representants de més de 50 països i organitzacions, Bush realitzà un discurs d'obertura de les converses optimista, en el qual assegurà que les parts havien acordat iniciar les negociacions per concloure-les abans que finalilitzi el 2008 amb un acord prometedor. «Crec que s'apropa el dia que veurem la pau», destacà el president dels EUA.

El primer encontre oficial tindrà lloc el 12 de desembre pròxim, i al qual s'arribarà després del «punt de partida» d'Annapolis. Bush llegí part del comunicat assolit, que no passa de ser una declaració de principis, però que obre la porta a l'esperança: «Expressam la nostra determinació per posar fi al vessament de sang, al sofriment i a dècades de conflicte entre la nostra gent; passar a una era de pau, basada en la llibertat, en la seguretat, en la justícia, en la dignitat, el respecte i el reconeixement mutu; propagar una cultura de pau i de no-violència; lluitar contra el terrorisme i la incitació, comesa per palestins o per israelians.»

Així Bush lloà el «coratge de tots» i l'esperança dels participants en la conferència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris